Zorg only

2 redenen waarom papieren handdoekjes beter zijn dan handdrogers

Geplaatst op

Het terugdringen van de verspreiding van ziekteverwekkers bij jouw in de winkel of op kantoor is waarschijnlijk nog nooit zo belangrijk geweest gezien de huidige situatie rond het coronavirus. 

Een van de beste en meest effectieve manieren om de verspreiding van ziekteverwekkers tegen te gaan, is volgens het RIVM het wassen van de handen. Regelmatig handen wassen wordt vaak beschouwd als de eerste verdedigingslinie om de verspreiding van ziekten tegen te gaan. Maar wat hangt er in jouw winkel of kantoor op het toilet? Hygiënepapier, zoals papieren handdoekjes of een handdroger? En waarom zijn papieren handdoekjes eigenlijk een betere optie?

Papieren handdoekjes zijn beter voor de hygiëne

Het gebruik van een papieren handdoekje om de handen droog te wrijven helpt om een deel van de resterende ziekteverwekkers op de handen na het wassen van de handen te verwijderen. De fysieke beweging helpt om ziekteverwekkers te doden en van de handen van de gebruiker te verwijderen. 

In tegenstelling tot papieren handdoekjes, kunnen luchtdrogers de hoeveelheid bacteriën op iemands handen juist vergroten. Een studie van de American Society for Microbiology gepubliceerd in 2018 bevestigde dat handdrogers bacteriën verspreiden van de lucht naar de handen van mensen. 

De lucht in toiletten bevat bacteriën doordat toiletten worden doorgespoeld. De circulatie van lucht van handdrogers kan de ziekteverwekkers in de lucht juist naar je handen toe brengen. 

Handdrogers maken de ruimte eigenlijk nog viezer

Luchtdrogers verwijderen water en vocht van de handen van de gebruiker door er lucht overheen te blazen. Het resterende water en de ziektekiemen worden van de handen van de gebruiker in de lucht geblazen en dalen op de omringende oppervlakken, zoals aanrechten en deurknoppen. Wanneer deze oppervlakken worden aangeraakt, hechten de ziekteverwekkers zich aan de handen van de gebruiker, waardoor het risico op kruisbesmetting toeneemt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden