Zorg only

3 tips om een gezondere levensstijl te ontwikkelen

Geplaatst op

Een gezondere levensstijl oppakken en krijgen is altijd een goed idee. Wat geen goed idee is maar erg aantrekkelijk is, is om meteen alle junkfood en slechte gewoontes de deur uit te gooien. Als je dit op lange termijn vol kunt houden is er natuurlijk niets aan de hand, maar vaak houd je dit helaas niet vol. Gun jezelf de tijd om langzaam maar zeker een gezondere levensstijl te ontwikkelen, door het nemen van kleine stapjes kom je op een goede en gezonde manier langzaam vanzelf in het ritme van een gezondere levensstijl. Hieronder tips hoe je langzaam maar zeker gezonder gaat leven. 

Ga minder roken

Meteen stoppen met roken als je al jaren een ‘trouwe’ roker bent is bijna niet te doen. Rook je bijvoorbeeld elke dag? Probeer dan eerst een aantal weken 2 dagen per week minder te roken. Merk je dat je dat al een te grote stap vindt? Stop dan 1 dag per week met roken en houdt dit voor een aantal weken of maanden vol. Uiteraard kun je ook beginnen met het afbouwen van het aantal sigaretten per dag als 1 volledige dag stoppen nog niet lukt, maar blijf jezelf wel uitdagen. Gaat 1 dag per week stoppen je goed af? Stop dan 2 dagen met roken enzovoort. Zo kom je langzaam maar zeker op de dag dat je helemaal niet meer rookt.   

(Elektrische) fiets

Vervang het ritje met de bus of de auto voor de fiets. Afhankelijk van je leeftijd en de afstand die je moet fietsen kun je ook hier bijvoorbeeld eerst gaan voor een elektrische fiets of de hippere variant de elektrische fatbike, dan ben je al gezonder bezig dan met de scooter. Uiteindelijk kun je overgaan op een normale fiets. 

Ga voor een gezonde snack

Spreek met jezelf af hoeveel snackmomenten je mag hebben naast je 3 ‘hoofdmaaltijden’. Mag je bijvoorbeeld 3x per dag een snack. Spreek dan meteen met jezelf af dat 1 van deze 3 snacks niets ongezonds mag zijn, maar bijvoorbeeld een handje snoeptomaatjes moet zijn of een stukje fruit. Ook hier kun je de snackmomenten op een gegeven moment volledig gezond laten zijn. Ongezond eten kan op zijn tijd, gun jezelf dan ook dat je bijvoorbeeld op zaterdag of zondag wel weer een ongezonde snack mag hebben of een ongezonde hoofdmaaltijd. Zo behoudt je de balans en houd je een gezondere levensstijl op langere termijn vol! 

Heel veel succes gewenst. You can do it! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden