Zorg only

3 tips voor het kiezen van een goede tandarts

Geplaatst op

Het einde van het jaar komt er weer aan, tijd voor het maken van een hoop nieuwe keuzes. Bijvoorbeeld het overstappen van een zorgverzekering, maar misschien wil je ook wel een nieuwe tandarts? Het kan zijn dat je ontevreden bent, verhuist of de tandarts gewoon niet meer bij je past. In dit geval moet je op zoek naar een nieuwe tandarts, maar hoe pak je dit aan?

Doe onderzoek en vergelijk

Een goed startpunt om te beginnen met zoeken zijn de websites van de verschillende tandartsen. Hier vind je een hoop informatie over de verschillende behandelingen, het team en bijvoorbeeld de kosten. Je moet dus helder hebben wat voor soort tandarts je wilt. Een tandarts die alleen werkt of eentje die werkzaam is een grote praktijk. En doet deze tandarts bijvoorbeeld ook angstbehandelingen?

Persoonlijk contact

Als je een paar tandartsen geselecteerd hebt, is de volgende stap het zoeken van persoonlijk contact. Bel de tandarts gewoon eens op en luister hoe je te woord gestaan wordt. Nemen ze de tijd voor je of moet alles snel? Allemaal indicaties die jou een goed of slecht gevoel kunnen geven bij een tandarts. Wanneer de receptioniste onbeleefd is, dan zal de praktijk waarschijnlijk geen goede keuze zijn.

Houdt rekening met je gezinssituatie

Ook de samenstelling van je gezin kan van belang zijn bij het kiezen van je nieuwe tandarts. Heb je bijvoorbeeld kinderen of hebt je de zorg voor een oudere persoon binnen je gezin, dan kan dit meespelen in de keuze van je nieuwe tandarts. Een praktijk moet ook goed om kunnen gaan met de behandelingen van je kinderen, anders moet je straks naar twee verschillende tandartsen wat niet handig is.

Uiteindelijke keuze

Twijfel je aan je tandarts of heb je al besloten dat je naar een andere wilt, dan kan het verstandig zijn bij een andere praktijk te informeren. Zo kun je bijvoorbeeld naar tandarts Utrecht gaan om de praktijk te vergelijken met je oude. Zorg wel altijd dat je een overwogen en doordachte keuze maakt wanneer je een nieuwe tandarts kiest.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden