Zorg only

3 voordelen van een traagschuim matras

Geplaatst op

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’60 voor vliegtuigstoelen van NASA. Tegenwoordig is traagschuim vaak te vinden in alledaagse producten, variërend van kussens en matrassen, tot aan kantoorbenodigdheden. Kijk maar eens goed naar je bureaustoel – die heeft waarschijnlijk een component van traagschuim. Of misschien zijn je voeten wel gewend aan het comfort van traagschuim slippers. Aanvankelijk waren de kosten van het materiaal erg duur, maar door ontwikkelingen in het productieproces zijn de kosten gedaald, waardoor meer bedrijven dit materiaal gebruiken in hun producten.

Het meest voorkomende product met traagschuim is – je raadt het al – je matras. Traagschuim heeft een hoge dichtheid en is erg zacht en energieabsorberend, waardoor het een ideaal materiaal is om op te slapen. Hieronder een aantal voorbeelden van een traagschuim matras.

Traagschuim vormt zich naar je lichaam

Matrassen gemaakt van traagschuim vormen zich actief naar je lichaam, door een reactie op je lichaamswarmte en druk. Het lichaamsgewicht wordt door het traagschuim gelijkmatig verdeeld. Als je van het matras af gaat, vormt deze zich terug naar de oorspronkelijke staat.

Temperatuurbeheersing

We weten dat je lichaamstemperatuur invloed kan hebben op hoe goed je slaapt. Traagschuim matrassen worden vervaardigd met een temperatuurgevoelig materiaal, waardoor het matras zich aanpast naar je lichaamswarmte en gewicht. Hoe langer je op het matras ligt, hoe zachter het matras wordt om een goede nachtrust te garanderen. Als je het snel warm hebt in bed kun je overwegen om een traagschuim matras met een koelende functie gebruiken.

Herstel sneller van een blessure

Traagschuim verlicht eventuele pijnklachten en helpt je lichaam sneller te herstellen van een blessure. Dit komt doordat het matras druk van de pijnpunten op je lichaam verdringt. Pijngebieden hebben een iets hogere temperatuur dan de rest van het lichaam, traagschuim vormt zich door de warmte beter naar je lichaam, door het versterken of verminderen van druk op het gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden