Zorg only

5 tips om je voor te bereiden aan je bezoek aan de kaakchirurg

Geplaatst op

Kaakchirurgie kan een stuk gemakkelijker gaan als je je een beetje voorbereidt. Als je van tevoren weet wat je kunt verwachten, kun je je misschien meer op je gemak voelen tijdens de ingreep en van tevoren tijdens de voorbereiding.

Onderstaande punten werken het beste als je tijdig begint met het doorlopen van de voorbereidingen.

1. Wees goed geïnformeerd

Plan tijd in met je tandarts of kaakchirurg om er zeker van te zijn dat je de redenen voor de ingreep begrijpt. Bespreek de risico’s en voordelen ervan goed met je tandarts of kaakchirurg. Neem ook een briefje met vragen mee naar het consult zodat je niets vergeet te vragen.

2. Zorg ervoor dat je een vervoerder hebt

Als je narcose krijgt, heb je iemand nodig om je naar huis te brengen. Anesthesie maakt het onveilig voor jou om een auto te besturen. Vraag een vriend of familielid om je een lift te geven. Als niemand die je kent beschikbaar is, dan kun je een taxi nemen of gebruik maken van het openbaar vervoer.

3. Wees nuchter

Als je verdoofd gaat worden, eet of drink dan na middernacht van de avond voor de operatie niets meer, ook geen water. Dit verlaagt het risico op aspiratie, een zeldzame maar ernstige complicatie van anesthesie die de longen vult met de inhoud van je maag. Als je medicijnen moet nemen, kun je een klein slokje water nemen, indien nodig.

4. Draag korte mouwen

Draag korte mouwen als je voor je ingreep narcose nodig hebt. Het zal verpleegkundigen helpen om je vitale functies te monitoren, je het infuus te geven of bloeddrukmeteres op je aan te brengen zodat ze je tijdens de operatie kunnen controleren.

5. Geef jezelf de tijd

Kom op de dag van de ingreep minstens 20 minuten te vroeg. Dit geeft je de tijd om op het laatste moment nog wat papierwerk in te vullen. Je hebt ook de kans om te ontspannen voordat je operatie plaatsvindt.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden