Zorg only

Belangrijke tips voor een goede hygiëne voor in de zorgsector

Geplaatst op

Of je nu een medewerker bent of de eigenaar bent van een bedrijf in de zorgsector: het is heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste hygiëne standaarden aanhoudt om ervoor te zorgen dat je medische gereedschappen en de kliniek in het algemeen vrij van bacteriën zijn. Om je hiermee een handje op weg te helpen, hebben we deze blog voor je opgesteld. Hier lees je welke manieren er zijn om ervoor te zorgen dat je je werkomgeving hygiënisch en veilig houdt. Lees dus snel verder.

Tip #1: zorg voor eenvoudig schoon te maken vloeren

Een van de zaken die regelmatig schoongemaakt moeten worden, zijn de vloeren van je kliniek. Is het je wel eens opgevallen dat je bijna geen vloerkleed ziet liggen in ziekenhuizen, dokterspraktijken of andere medische locaties? De reden hiervoor is erg eenvoudig: een tapijtvloer is erg moeilijk schoon te houden. Er kunnen zich zeer eenvoudig kleine bacillen en andere bacteriën in verschuilen. Wil je dus graag een vloer hebben in je praktijk die eenvoudig schoon te houden is en waar bacteriën een kleinere kans hebben om zich op te kunnen verschuilen? Dan adviseren we je een gietvloer te nemen. Gietvloeren zijn erg eenvoudig schoon te houden en zijn daarnaast ook nog eens beschikbaar in allerlei soorten kleuren. Op die manier zorg je er altijd voor dat de vloer ook nog eens goed bij je interieur past!

Tip #2: maak gebruik van mondkapjes

Mondkapjes zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis erg veel gebruikt. Toch is het niet alleen belangrijk dat deze gedragen worden in de publieke ruimte om verspreiding van het coronavirus tegen te kunnen gaan. Ze zijn ook een goede manier om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën of (andere) virusdeeltjes op de patiënt, het gereedschap of de stoel terecht komen. 

Tip #3: maak gebruik van handschoenen

De meeste medische professionals doen dit al, maar het is wel belangrijk om dit alsnog even onder de aandacht te brengen. Wanneer je namelijk gebruik maakt van medische handschoenen, dan zorg je ervoor dat de bacteriën en virusdeeltjes die zich op je handen bevinden, niet verspreid worden naar andere zaken zoals het medisch gereedschap. De textuur van de medische handschoenen is ook veel gladder dan dat van onze blote handen. Hierdoor kunnen bacteriën en virusdeeltjes minder lang en minder goed blijven rondhangen op de handen dan wanneer je zonder handschoenen werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden