Zorg only

Beste tandverzorging bij je kinderen

Geplaatst op

Je eigen tanden gezond houden is vrij gemakkelijk: regelmatig poetsen, flossen en gezond eten. Maar de mondgezondheid bij je kinderen is een heel ander verhaal. Hoe laat je ze goed poetsen en wanneer ga je voor het eerst naar de tandarts?

 

Starten met mondhygiëne

Je kunt starten met het schoonhouden van de mond wanneer het eerste tandje doorkomt toch? Dat is niet het geval. Meteen bij de geboorte heeft een baby al meerdere melktanden ontwikkeld. Ook zal het tandvlees vaak met bacteriën in contact komen door bijvoorbeeld de speen of door alles in de mond te stoppen. Haal daarom af en toe een vochtig washandje over het tandvlees van je baby, dit helpt om de mond schoon te houden. Wanneer de eerste tand daadwerkelijk doorbreekt kun je aan de slag met een speciale kindertandenborstel en tandpasta.

Voor het eerst naar de tandarts

Wanneer is het verstandig om voor het eerst met je kind naar de tandarts te gaan? In het algemeen is het aan te raden dit rond de eerste verjaardag te doen. Op deze manier kan de tandarts tijdig eventuele problemen ontdekken en is je kind ook vrij snel gewend aan de tandarts en de omgeving van een tandartspraktijk. Kinderen die vroeg bij een tandarts langsgaan ontwikkelen minder vaak een angst. Wat betreft de kosten van een bezoek: deze worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar (tot 18 jaar).

 

Kennismaking met tandheelkunde

Om je kind te laten wennen aan het idee van een tandarts en goede tandverzorging, kan het helpen om ook thuis al een soort kennismaking te doen. Begin eens met een soort speelgoed om een tandartsbezoek mee na te kunnen doen, of beter nog: speel zelf tandarts. Dit alles zorgt ervoor dat je kind of baby zich comfortabeler voelt als het bezoek aan de tandarts daadwerkelijk op de planning staat.

 

Op zoek naar de kindvriendelijke tandartspraktijk? Kijk eens op tandarts.amsterdam voor praktijken in en rond Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden