Zorg only

De gezondheidsvoordelen van mindfulness

Geplaatst op

Mindfulness en meditatie in het algemeen hebben nogal een wat zweverige reputatie. Dit is niet vreemd aangezien het een nog relatief nieuw onderdeel is van onze cultuur. Het is immers zo dat alles wat nieuw is, toch een beetje vreemd blijft. Toch is het zo dat uit diverse studies en onderzoeken naar voren is gekomen dat er overduidelijke voordelen zijn voor de gezondheid wanneer men regelmatig meditatie en mindfulness toepast. Niet alleen op het gebied van de psychische of mentale gezondheid heeft het impact. Er zijn ook onderzoeken die lijken aantonen dat mindfulness en meditatie bijdragen aan een gezonder lichaam. Ben je benieuwd naar welke voordelen er nu precies zijn vastgesteld bij het toepassen van mindfulness en meditatie? Lees dan snel verder in deze blog 

Goed voor de geestelijke gezondheid 

Wanneer bedenken aan een goede gezondheid, beperken we ons denken doorgaans tot ons lichaam. Dit is feitelijk onvolledig. Er is nog een andere essentieel component in ons leven als het gaat om een goede gezondheid, namelijk de geestelijke gezondheid. Het wordt doorgaans wat onderschat, maar de geestelijke gezondheidszorg is net als de reguliere zorg overbelast en er zijn in beide gevallen lange wachtlijsten. Dit kan mogelijk te maken hebben met de snelheid waarmee onze huidige maatschappij zich heeft ontwikkeld. Het leven vandaag de dag bestaat voor een heel groot deel uit het verwerken van honderden of duizenden prikkels. Dit kost heel veel mentale energie en hierbij kan mindfulness en meditatie goed helpen om deze energie te kunnen bijvullen. 

Goed voor de lichamelijke gezondheid 

Het is erg belangrijk om te weten wat de gevolgen kunnen zijn van stress op het menselijk lichaam. De balans tussen lichaam en geest dient goed te worden onderhouden en goed te worden gecontroleerd. Iemand die in fysiek goede staat is, kan mogelijk door mentale druk, zoals stress, uiteindelijk ook fysieke klachten krijgen. Veel voorkomende klachten die gerelateerd zijn aan een stressvol bestaan, denk hierbij aan migraine, spierpijn, rugpijn en een algeheel gevoel van vermoeidheid. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden