We gaan je in deze blog vertellen wat er allemaal met een Botox behandeling gedaan kan worden. Veel mensen zijn geholpen omdat het goed werkt tegen verschillende klachten. Zoals hoofdpijn door spierspanning en rimpels. Kijk met ons mee naar de voordelen. Botox Amsterdam helpt je graag met een Botox behandeling.

Waar Botox goed voor is?

Botox is een manier om jonger te lijken dan je oogt. Door de spiertrekken wordt de huid erboven belast. Wanneer je je met Botox laat behandelen, dan wordt de spier onder de huid minder actief. Dit zorgt dat de huid erboven tot rust komt. Rimpels, kraaienpootjes en lijntjes in de huid vervagen of verdwijnen.

Hoelang duurt een Botox behandeling?

Een Botox behandeling duurt ongeveer 10 minuten en is pijnloos. Het middel begint na 2 tot 3 dagen te werken. Botox laat na 2 weken de beste resultaten zien. Bij de meeste mensen is het middel zo’n 3 tot 6 maanden actief. Het menselijk lichaam breekt dat in deze tijdsperiode af, het is een toxine die geproduceerd wordt door algen. Een eiwit is het, feitelijk gezien.

Welke injectables zijn nog meer?

Injectables zijn een verzameling van stoffen die met een naaldje ingebracht kunnen worden en verschillende werkingen hebben. Botox is er een van, maar fillers zijn ook populair. Voornamelijk wordt het Hyaluronzuur gebruikt. In tegenstelling tot Botox is dit een stof die ook in het lichaam voorkomt. Het is afbreekbaar en daarom moet een behandeling na zoveel tijd herhaald worden. Ook hier geldt een tijdsperiode van een aantal maanden waarin het middel wordt afgebroken. Waar je het voor kunt gebruiken?

  • Lippen dikker maken
  • Huid opvallen (volume terugbrengen)

De huid krijgt weer meer volume en oogt jonger.

Conclusie

Het uiterlijk is deels maakbaar geworden. Injectables als Botox en fillers maken een wereld van verschil als het om onzekerheden over het uiterlijk gaat. Niet alleen cosmetische issues kunnen opgelost worden, ook hoofdpijn door spierkramp, bijvoorbeeld in de kaken.

Meer ontdekken?

Op onze site ontdek je meer over bedrijven in de zorg en de tandheelkunde.