De weighted blanket neemt als een storm Nederland en België over. Vele grote tijdschriften hebben al over de weighted blanket geschreven. Vol lof vertellen ze over deze nieuwe deken en hoe deze de mensen beter laat slapen. Maar, wat is een weighted blanket en waarom zou je hier ook onder moeten slapen? In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste punten van de weighted blanket en ook waar je de weighted blanket kunt kopen.

De achtergrond

De theorie achter de weighted blanket gaat jaren terug. Jaren geleden werd iets uitgevonden dat diepe druk stimulatie wordt genoemd. Diepe druk stimulatie is een zachte druk op het lichaam met verschillende voordelen. De diepe druk zorgt voor een ontspannen effect, waardoor het lichaam in de ontspan-modus komt.

Eerst werd dit effect opgewekt door een machine dat “the hug machine” heette. The hug machine was een machine dat zachtjes op het lichaam drukte. Deze machine werd uitgevonden door Temple Grandin. Een hoogleraar met autisme in Amerika.

Ze bedacht de machine toen ze een keer op bezoek was bij een boerderij van haar familie. Ze zag dat de kudde koeien tegen elkaar werd gedrukt voordat ze naar binnen werden gebracht. In plaats van dat de koeien in paniek raakte, werden ze juist rustig en kalmeerde ze snel. Deze kalmering bracht Temple Grandin op het idee dat druk op het lichaam zorgt voor ontspanning.

Hetzelfde effect met de weighted blanket bereiken

Doordat de weighted blanket ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft dit een geborgen en veilig gevoel. De weighted blanket van Slaapt is gemaakt om een stevige knuffel na te bootsen. 

Dit principe zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Het heeft als effect dat je sneller in slaapt valt en dieper slaapt.

De weighted blanket is ventilerend en luchtig. Hierdoor is deze, ook tijdens de warmere avonden van het jaar, goed te gebruiken en niet te warm. De weighted blanket kan in ieder seizoen van het jaar worden gebruikt.

Kortom, wil je beter slapen en ook sneller inslapen? Dan is het een goed idee om een weighted blanket aan te schaffen. De weighted blanket brengt veel voordelen met zich mee, wanneer je hooggevoelig bent of niet. Op dit moment is de weighted blanket ook in Nederland beschikbaar bij Slaapt.nl.