Zorg only

Een betere veiligheid op het werk voor minder drukte in de zorg

Geplaatst op

In Nederland werken ongeveer 7 miljoen werknemers bij 350.000 bedrijven. Jaarlijks krijgen maar liefst 200.000 werknemers een arbeidsongeval. Veel van deze ongevallen moeten in het ziekenhuis geholpen worden. Er heerst dus een grote druk op de zorg vanuit bedrijfsongevallen. Daarom is het zo raadzaam om de veiligheid op het werk te verbeteren. In deze blog geven we tips hoe je de werkplaats veiliger maakt.

Kabels op de werkvloer zijn gevaarlijk

Allereerst raden we aan om goed op de kabels en draden te letten. We horen vaak dat mensen struikelen over kabels, of met hun pompwagen omvallen. Met een industriële afstandsbediening zorg je ervoor werknemers niet vast komen te zitten op een plek omdat ze gelimiteerd zijn in bewegingsruimte door kabels en snoeren. Deze kabels en snoeren zullen ook niet meer in de weg zitten op de werkvloer. Niemand zal er meer over struikelen of de draden kapot rijden. Deze zenders worden allemaal zo gemaakt dat ze in explosieve omgevingen kunnen werken. Ze zijn zeer nauwkeurig en werken op grote afstand, het is dus mogelijk om precieze bewegingen uit te voeren met een machine op een veilige afstand. 

Goede kleding

De tweede tip is om altijd gebruik te maken van de juiste kleding. We zien erg vaak dat mensen geen helmen of schoenen met harde punten dragen op plekken waar het niet ondenkbaar is dat er iets zwaars valt. In de bouw raden we altijd het gebruik van een helm, duidelijk zichtbare kleding en een broek waar genoeg gereedschap in past. Dat laatste puntje zien mensen ook vaak over het hoofd. Als je je gereedschap namelijk niet kwijt kunt, laat je het eerder slingeren, waar andere mensen vervolgens over kunnen vallen.

Opleidingen

Als laatste raden we aan om de leidinggevenden of werknemers veiligheidsopleidingen te laten volgen. Veel werknemers denken namelijk zelf niet aan hun veiligheid en gaan er maar vanuit dat de werkgever een hand boven hun hoofd houdt. Door ze een opleiding te laten volgen, inspireer je ze om er meer mee bezig te zijn en kun je veel ongevallen voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden