Zorg only

Heb ik een begrafenisverzekering nodig als mijn partner er al een heeft?

Geplaatst op

Nee. Het is een misverstand te veronderstellen dat jij geen begrafenisverzekering, ook wel begrafenispolis genoemd, meer af hoeft te sluiten omdat je partner al verzekerd is. Want in principe sluit je een begrafenisverzekering voor jezelf af. In principe, want je kunt wel kiezen voor een gecombineerde verzekering.

Maak het onderwerp zo snel mogelijk bespreekbaar


Het is belangrijk om het onderwerp begrafenisverzekering toch zo vroeg mogelijk bespreekbaar te maken, al ben je nog jong en in blakende gezondheid. Juist als je al op jonge leeftijd begint met het betalen van premies, kun je de premie lager houden. Niet verzekeren zou geen optie moeten zijn, dan kun je nabestaanden opzadelen met grote problemen en een forse rekening na jouw uitvaart. Kies je voor een begrafenisverzekering, dan heb je overigens de keuze tussen een kapitaal begrafenisverzekering of een natura begrafenisverzekering. Veel mensen denken ten onrechte dat als hun partner verzekerd is, ze zelf geen verzekering meer af hoeven te sluiten. Niets is echter minder waar. Een begrafenisverzekering is persoonlijk. Het is overigens wel mogelijk om samen met je partner een verzekering af te sluiten. Dit is iets dat geldt voor getrouwde mensen, mensen met een geregistreerd partnerschap en mensen die samenwonen.

Sluit samen een begrafenisverzekering af

Sluit je samen een begrafenisverzekering af, dan weet je dat je beiden goed verzekerd bent. Bovendien is het zo dat als je besluit samen een verzekering te nemen, je vaak ook wel over de wensen met betrekking tot de uitvaart gesproken hebt. Wat je ook kunt doen is om onderdelen van een uitvaart samen te regelen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een gezamenlijk graf. Veel mensen willen na de dood ook samen met hun partner ‘zijn’. Het is dus prima mogelijk om je te verzekeren voor dergelijke zaken. Mocht je dus nog geen begrafenisverzekering hebben of wil je de verzekering eens goed tegen het licht houden, doe dit dan samen met je partner.

Splitsing bij een scheiding

Mocht er nou later een kink in de kabel komen en ben je samen verzekerd maar besluit je te gaan scheiden, dan is het prima mogelijk om de begrafenisverzekering alsnog te splitsen. Je gaat dan gewoon verder met een eigen begrafenisverzekering. De inhoud zal verder niet anders worden, de premie verandert in dat geval wel. Mocht je hebben aangegeven een gezamenlijk graf te willen, dan wordt ook die waarde gesplitst volgens het eerlijke principe elk de helft. Behalve je partner, kun je ook besluiten je kinderen bij te schrijven bij een gezamenlijke begrafenisverzekering. Mocht er dan sprake zijn van een scheiding, dan kunnen de kinderen gewoon op de polis van een van beide ouders worden bijgeschreven. Samen verzekeren kan dus wel, dan moet je dit echter wel regelen. Anders geldt dat je elk afzonderlijk een verzekering af moet sluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden