Bij een chiropractor is het niet mogelijk om maar één behandeling te volgen. Een chiropractor is gespecialiseerd in het verhelpen van lichamelijke klachten. Dit is alleen niet het enige wat ze doen. Ze behandelen patiënten door totdat ze een optimale gezondheid hebben bereikt. Daarnaast geven ze adviezen om deze optimale gezondheid ook te behouden. In deze blog vertellen we je meer over het behandeltraject dat je volgt bij een chiropractor.

Eerste consult

Het eerste consult staat in het teken van je gezondheidsdoelen, eventuele klachten en onderzoeken. Samen met de chiropractor bespreek je de doelen die jij met je gezondheid voor ogen hebt, eventuele lichamelijke klachten waar je last van hebt en voert de chiropractor onderzoeken uit. Je lichaamshouding wordt gecontroleerd en ook je wervelkolom en zenuwstelsel komen aan bod tijdens de lichamelijke onderzoeken. Op basis van de onderzoeksresultaten stelt de chiropractor een op maat gemaakt behandelplan op.

Tweede afspraak

Het tweede consult begint met het toelichten van de onderzoekresultaten. Ook bespreekt de chiropractor het op maat gemaakte behandelplan. Hierin staat met welke behandelmethode je de beste resultaten voor je gezondheid kunt behalen. Als de resultaten en het behandelplan besproken zijn, dan volgt vaak al direct de eerste chiropractische behandeling.

Vervolgconsult en periodiek onderzoek

Tijdens de vervolgafspraken gaan de chiropractische behandelingen verder. Tijdens deze vervolgconsulten volg je ook oefeningen en krijg je advies voor je levensstijl. Dit met als doel om je gezondheid zo goed en snel mogelijk te optimaliseren, maar ook te behouden voor in de toekomst. Gedurende deze periodes vinden er ook nieuwe periodieke onderzoeken plaats, om zo de vooruitgang van uw gezondheid te kunnen monitoren. Met chiropractie behaal je niet alleen een optimale gezondheid, maar behoud je deze ook.

Wil je graag een afspraak maken bij een chiropractor? Bekijk dan eens de chiropractie praktijken bij je in de buurt. Woon je in de omgeving van Amsterdam? Bekijk dan eens de website van Optimum Chiropractie, bel naar de praktijk of maak direct een afspraak!