Zorg only

Hoe behoud je motivatie om te blijven sporten?

Geplaatst op

Heb jij wel eens gedacht: nu ga ik echt beginnen met sporten? En nog niet eens een week later heb je de sporttraining alweer uitgesteld. Uiteindelijk komt het er niet van. Dit is heel herkenbaar. Je moet namelijk motivatie opbouwen om te blijven sporten. De eerste paar keer lukt het nog wel, maar daarna… Moet ik dit voor eeuwig blijven doen? Dit perspectief is een struikelblok voor velen. Er zijn zoveel motivatietechnieken, maar de beste is toch echt een personal training volgen in Lelystad.

Samen sterk

Om sportief bezig te zijn hangt volledig van je eigen wilskracht af. Het is jouw lichaam en je moet er toch echt zelf aan beginnen. Het gevoel dat je er alleen voor staat demotiveert vaak. Zo gaan de meeste mensen liever niet in hun eentje naar de sportschool. De beste motivatie is door het samen te doen. Dit kan in vorm van een duo, groepstrainingen of met een personal trainer. Mocht je jezelf herkennen na het lezen van de intro dan is het aangeraden om het sporten niet alleen te doen.

Motivatie behouden

Een belangrijke factor om te blijven sporten is blijvende motivatie. Door niet alleen te sporten kun je bij elkaar een verwachtingspatroon creëren. Dit geeft een onbewuste druk om ten eerste op te komen dagen en daarnaast je stinkende best te doen. Mocht je geen sportpartner kunnen vinden dan kun je altijd nog aansluiten bij een sportgroep of huur hiervoor een personal trainer in.

Doelen zetten en hier aan houden

Maak het sporten uitdagender door doelen te zetten. Zo creëer je ook een verwachtingspatroon voor jezelf. Wil je bijvoorbeeld meer gaan afvallen of fitter worden? Je hoeft in dit geval niet dezelfde doelen te zetten als anderen. Iedereen is anders gebouwd en heeft andere sport belasting nodig om doelen te behalen. Vraag een personal trainer om sportdoelen op maat te zetten voor jezelf.

Ga om met tegenslagen

Het welbekende stemmetje in ons hoofd is geneigd om makkelijker te gaan denken naar mate je langer aan het sporten bent. Zo kun je geneigd zijn om het sporten over te slaan na een lange dag werken of wanneer je even niet lekker in je fel zit. Het beste wat je in deze situatie kan doen is bewust worden van het feit dat dit soort gedachtes voor kunnen komen. Je kunt dan eerlijk tegen je zelf zijn. Haal consequent de sportactiviteiten in of verzet je tegen (kleine) drempels en ga toch sporten. Consistentie tijdens het sporten is heel belangrijk, je wilt te allen tijde voorkomen dat je in die welbekende sleur terecht komt. In dit geval is het ook handig om een sportpartner te hebben of een sportgroep. Ze kunnen je blijven motiveren en daarnaast kun je wederzijds hetzelfde voor hun doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden