Zorg only

Hoe houd je je personeel in topconditie?

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die je personeel in topconditie kunnen houden. We nemen je in deze blog mee langs een aantal zaken die tegenwoordig steeds meer gangbaar worden. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met deze tips. Een gezond bedrijf, maakt gezond personeel en andersom.

Kantoorindeling

Een modern kantoor heeft veel verschillende eigenschappen die het de medewerkers naar de zin maken, namelijk:

  • Een goede werkplek met meubilair dat verstelbaar is. Zo kan iemand ergonomisch werken. Een hele goede manier om gezond te blijven.
  • Planten en groenvoorziening. Vroeger deed men er niet aan, nu zien we verschillende planten en verticale tuinen aan de wand hangen die het kantoor een bijzondere look geven. En natuurlijk zorgen voor een frisse lucht die je gezond houdt.
  • Investeer vooral in een luchtfilterinstallatie.

Dat zijn basale zaken die je als werkgever echt in de gaten moet houden, zo haal je meer uit je personeel dat zich ook gelukkiger voelt.

Voorzieningen

Er zijn meer zaken nodig om personeel in topconditie te houden. Denk daarbij aan een gym of goed internet op de werkplek en een goede hoofdtelefoon, zodat het mogelijk is om in relatieve afzondering te werken aan taken die individueel gedaan worden. Het kan heerlijk zijn om op een rumoerige afdeling te werken met je lievelingsmuziek op. Een bedrijfsmassage kan ook echt een goede aanvulling zijn. Na de massage kan de medewerker weer verkwikt aan het werk.

Extra’s

Als een werkgever extra dingen voor zijn of haar personeel organiseert, dan is de kans groot dat ze het bedrijf en het werken daar als dankbaar en motiverend zien. Dan gaat de productiviteit ook echt omhoog, want een tevreden medewerker is een productieve medewerker.

Voordeel

De voordelen van gezond personeel laten zich raden: meer productie, minder uitval door ziekte en daardoor minder verlies in termen van mankracht en geld dat uitgegeven moet worden aan het zieke personeelslid dat niet kan werken. Is het een magisch recept? Nee, maar het werkt weldegelijk. Mensen die meer met hun conditie bezig zijn, krijgen een andere mindset, ze zullen minder snel naar verdovende middelen als alcohol en tabak grijpen om in de avond tot rust te komen. Relaxt werken, zorgt voor ontspannen geesten die daardoor creatiever kunnen denken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden