Zorg only

Hoe kies ik de juiste tandarts?

Geplaatst op

Je bent een tijd niet naar de tandarts geweest of je bent verhuisd en de onvermijdelijke keuze komt langs: naar welke tandartspraktijk zal ik gaan? Door even online rond te neuzen zie je vaak al snel een aantal opties staan. Je wilt natuurlijk de beste zorg ontvangen voor je tanden en je daarnaast op gemak voelen bij de tandarts. In deze blog behandelen we een aantal aspecten waaraan je een goede tandarts kunt herkennen, zoals de tandarts in Nijmegen. Met deze informatie kies je de juiste tandarts voor de zorg van jouw gebit.

Waarom is goede mondzorg belangrijk?

Het is aangeraden om minimaal 1 keer in de 6 maanden een tandarts te bezoeken. Zo word je gebit regelmatig gecontroleerd en kunnen kleine problemen behandeld worden, voordat dit grote problemen worden. Niemand vindt het leuk om bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling te ondergaan. Het is beter om een gebitsprobleem te voorkomen dan op te lossen.

Waar moet ik op letten bij het maken van een keuze?

Tussen alle tandartspraktijken wil je natuurlijk wel de juiste vinden. Elke tandarts is natuurlijk een professioneel en is bevoegd om zijn beroep uit te voeren, maar er zijn een aantal aspecten die het totaal plaatje compleet maken. Let hierbij op de volgende punten bij het bekijken van een tandartspraktijk:

  • Bekijk de aanwezige expertise en specialisatie binnen de praktijk. Mocht je een specifiek probleem hebben, dan kun je kijken of ze een behandeling kunnen uitvoeren die hierbij past.
  • Communicatie en behandelplan. Verschaffen ze duidelijkheid in kosten en welke werkzaamheden ze uitvoeren bij gebitsproblemen?
  • Is de kliniek bij je in de buurt? Je wilt niet onnodig reizen naar een andere stad.
  • Prijs- en kwaliteitverhouding. Vergelijk prijzen van de afspraken tussen de tandartsklinieken. Je kunt dan gelijk bij je zorgverzekering nagaan of een behandeling bij de praktijk vergoed kan worden.
  • Zijn er reviews aanwezig? Bekijk ervaringen van bestaande klanten bij de kliniek. Dit geeft altijd een indicatie hoe een tandarts team te werk gaat.

Wat wil ik vermijden?

Stel de keuze voor het maken van een tandarts dus niet uit. Beoordeel aan de hand van de gegeven tips een tandartspraktijk en plan een eerste afspraak in. Mocht je geen keuze kunnen maken ga dan op proefbezoek. De ervaring van dit bezoek zal vertellen of een praktijk de juiste keuze is. Ga niet blind naar een willekeurige tandarts. Er bestaat dan een kans dat je een tandartspraktijk slecht zult ervaren en dit kan weer jouw beeld van alle tandartsen negatief beïnvloeden.

Ga naar de tandarts

Het belangrijkste is daadwerkelijk naar een tandartsafspraak gaan. Het liefst dus 1 keer in de 6 maanden. Maak bij het zoeken naar een tandarts de keuze dus zo snel mogelijk. Plan hier een momentje voor jezelf in. Het is namelijk een belangrijke keuze voor de lange termijn zorg van jouw gebit. Je wilt namelijk niet om de zoveel maanden een nieuwe tandartskeuze maken. Zo maak je de juiste keuze voor je nieuwe tandarts.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden