Zorg only

Hoe krijg ik een mooier gebit?

Geplaatst op

Een mooi gebit is mogelijk, ‘but it does not come cheap’. Daarom is het verstandig om de juiste behandeling te kiezen. Hoe het zit, dat ga je in deze blog lezen. Laten we kijken naar de verschillende tandheelkundige behandelingen, zodat je een idee krijgt in welke hoek je het moet zoeken. We raden je aan om je altijd door een dentale expert te laten adviseren als het gaat om behandelingen. Hij of zij kan goed inschatten wat je nodig hebt.

Facings

Veel mensen laten facings zetten om hun tanden mooier te maken. Hoe dat werkt? Facings zijn niets meer dan handgemaakte schildjes die de tandarts voor je tanden kan plaatsen. Dit is een pijnloze behandeling die het mogelijk maakt om zowel de vorm als de tint van je tanden te corrigeren. Je kunt zelf de kleur en vorm uitkiezen. Natuurlijk moeten ze wel bij de rest van je tanden passen. Dit is een methode om weer dat stralende gebit van vroeger te hebben.

Bleken

Gebleken is dat bleken steeds vaker voorkomt in ons land en dat is mede te danken aan de showbusiness die de toon zet op het gebied van esthetiek en dentale verzorging. Vroeger was het nog niet al te bizar dat je met een tand uit de mond rondliep. Tegenwoordig is men daar huiverig voor en wil het liefst een volgebit waar breed uit mee te lachen is. Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk, want goede communicatie is key.

Implantaten

Er bestaat ook een manier om een volkomen nieuw gebit met implantaten te maken, maar dit relatief duur en het duur vrij lang voor het klaar is. Steeds na het plaatsen van het implantaat moet je drie maanden wachten om het kaakbot weer aan te laten groeien. Pas daarna kun je de kunsttand of kies erop laten zetten. Daarnaast is er de optie om een klikgebit op 4 implantaten te zetten, dat zorgt ervoor dat je kunstgebit er niet uit vliegt als je een aria van Bach aan het zingen bent of je lekker kip zit te eten bij de Kentucky Fried Chicken. Awkward!

Kunstgebit

Ga je liever voor de old school gebitsverbetering, dan is een kunstgebit een prima optie. Gewoon lekker kauwen, kletsen en schoonhouden (laatste is erg gemakkelijk). Wel goed vastplakken met Kukident als je het podium opklimt voor een presentatie of optreden met een band (dat laatste doet veel mensen zoeken naar een alternatief: het klikgebit).

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden