Zorg only

Hoe kun je letselschade claimen?

Geplaatst op

Het is belangrijk om in het geval van een ongeval te gaan voor een expert die je kan helpen om snel letselschade claimen mogelijk te maken. Zo’n specialist op juridisch gebied zorgt dat je het overzicht houdt. Dat kan heel moeilijk zijn wanneer je midden in de nasleep van het ongeluk zit. Daarom geven we je hier een aantal tips. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee.

Wat is letselschade?

Voor dat je kunt claimen waar je recht op hebt, is het verstandig om eerst te weten wat letselschade nu eigenlijk is. Dit is heel eenvoudig te stellen:

‘Letselschade is letsel dat je door toedoen van iemand anders geleden hebt.’

Voorbeeld: wanneer een auto je van achteren bij het stoplicht aanrijdt en je hierdoor een whiplash krijg, dan spreken we over letselschade. De schade die daaruit voortkomt, zowel lichamelijke als financiële, kun je verhalen op de veroorzaker wanneer de rechter beslist dat het verwijtbare schade is. Een bedrijf kan ook aansprakelijk gesteld worden, bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval waarbij het duidelijk zo is dat het bedrijf nalatig is geweest om de veiligheidsvoorschriften na te leven.  Letstelschade kan bestaan uit schade aan je lijf of psyché, dit noemen we immateriële schade. Ook materiële schade, zoals een kapotte auto, is te claimen.

Hoe kun je gemakkelijk een letselschade vergoeding claimen?

Een letselschade vergoeding is eenvoudig te claimen door een expert in de arm te nemen die je helpt. Een aangewezen expert is het letselschadebureau. Ze doen niets anders dan zaken van mensen behartigen die een grote kans maken op letselschade. Het mooie is dat ze veel werk uit handen nemen. Het is wel handig om zelf wel wat bewijzen te verzamelen na het ongeval. Bijvoorbeeld foto’s van de plek des onheils. Natuurlijk alleen wanneer je dit kunt. Anders rade we je aan iemand te vragen dit te doen. Je stelt de tegenpartij aansprakelijk en als deze instemt is er geen rechtsgang nodig, we noemen dit een schikking. Wanneer de tegenpartij protesteert, dan is de gang naar de rechter een vervolgstap. Het mooie is dat jij er niets aan hoeft te doen. Lever alleen je verhaal zo goed mogelijk bij het letselschadebureau aan. Dan kunnen ze goed van start.

Is een letselschade uitkering belastingvrij?

Wanneer je een letselschade vergoeding ontvangt, dan is dit belastingvrij. Het is moreel juist om een schadevergoeding niet te belasten, deze is immers nodig om de opgelopen kosten, bijvoorbeeld reiskosten, telefoonkosten en de bemiddeling van het letselschadebureau te voldoen. Dit is ook de manier waarop het bureau aan de vergoeding voor haar diensten komt, via de schadevergoeding. De hulp is dus gratis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden