Je begint een gebrek aan volume in je gezicht op te merken en je bent nieuwsgierig naar wat fillers voor wangen voor je kunnen doen. Hoe lang gaan fillers voor wangen mee, wat zijn de verschillen en zijn ze echt de moeite waard?

De eerste injecties van een filler variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Dit omvat plaatsing, type filler en hoeveel injecties er nodig zijn. Bovendien, zodra de gewenste resultaten zijn bereikt, zijn nabehandelingen nodig. Maar hoe lang gaan fillers mee? Hoe vaak moet je een nabehandeling ondergaan?

Fillers van Juvederm

De Juvederm fillers, van de makers van Botox, zijn populair vanwege het lage aantal bijwerkingen. Juvederm wordt gemaakt van hyaluronzuur, een stof die van nature in je huid voorkomt. Het verstrekken van enkele onmiddellijke resultaten evenals voortdurende resultaten als het trekt water in het behandelde gebied.

  • Juvederm Ultra XC: Deze vuller is geschikt voor verschillende toepassingen bij gezichtsverjonging, ook rond de mond en in de lippen. Juvederm Ultra XC gaat meestal een jaar mee.
  • Juvederm Ultra Plus XC: Deze vuller is ook geschikt voor diepe rimpels en plooien rond de mond. Juvederm Ultra Plus XC gaat meestal een jaar mee.
  • Juvederm Volbella: Volbella maakt de lippen voller en maakt verticale lijnen rond de lippen gladder, wat de patiënt subtiele resultaten geeft, maar het is ook nuttig voor de verjonging onder de ogen. Juvederm Volbella gaat meestal een jaar mee.
  • Juvederm Vollure: Vollure biedt lippenverbetering en -verjonging voor patiënten die op zoek zijn naar subtielere resultaten. Juvederm Vollure gaat meestal tussen de 12 en 18 maanden mee.
  • Juvederm Vollure: Voluma is de eerste door de FDA goedgekeurde vuller voor het verbeteren van het volume van de wang en het middengezicht. Voluma zorgt ook voor een subtiele lagere facelift door het opheffen van de kaken voor een onmiddellijk resultaat. Juvederm Voluma gaat gewoonlijk twee jaar mee.

Fillers van Restylane

Restylane fillers worden geproduceerd door Galderma, de makers van Dysport. Restylane zijn, net als Juvederm, hyaluronzuurvullers. Dit betekent dat ze onmiddellijk resultaat opleveren, want hyaluronzuur bindt zich met water om de volheid te herstellen.

  • Restylaan-L: Deze vuller wordt gebruikt voor rimpels en plooien in het gezicht en voor lipvergroting. Restylaan-L gaat 4,5 tot 9 maanden mee, afhankelijk van het behandelingsgebied.
  • Restylane Defyne: Defyne verzacht lachrimpels rond de mond en diepe lijnen tussen neus en mond. Het zorgt voor een natuurlijke, flexibele uitstraling. Restylane Defyne gaat meestal 12 maanden mee.
  • Restylane Lyft: Liefst behandelt matige tot hevige plooien rond de mond en geeft volume aan verzonken wangen. Restylane Lyft gaat meestal 12 maanden of langer mee.
  • Restylane Refyne: Refyne is vergelijkbaar met Defyne in die zin dat het matige tot ernstige plooien rond de neus en mond gladder maakt. De zachtere textuur kan echter nog meer natuurlijke resultaten opleveren. Restylane Refyne gaat meestal 12 maanden mee.
  • Restylane zijde: Zijde zorgt voor lipvergroting en maakt fijne lijntjes rond de mond gladder. Restylane zijde gaat doorgaans zes maanden mee