Zorg only

Hoe verlaag je de kans op kanker?

Geplaatst op

Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Het eist jaarlijks erg veel doden en veroorzaakt enorm veel leed, verdriet en ook verlies. Het is, samen met hart-en-vaatziekten een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland en nagenoeg de gehele westerse wereld.  Er zijn veel instanties in Nederland en het buitenland die veel onderzoek doen naar kanker. Voorbeelden hiervan zijn het Koningin Wilhelmina Fonds en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (www.wkof.nl). Er is veel informatie beschikbaar over het presenteren en behandelen van kanker. In deze blog zetten we graag de belangrijkste zaken nog even voor je op een rij hoe je ervoor kan zorgen dat je de kans verlaagt op het krijgen van kanker. 

Stoppen met roken

Roken is een van de meest voorkomende oorzaken van kanker. Vooral longkanker en slokdarmkanker wordt veel veroorzaakt door de giftige stoffen in tabaksrook. Het is daarom erg belangrijk om, wanneer jij of iemand in je omgeving rookt, je tracht dit zo snel mogelijk tot een halt te roepen. Er zijn natuurlijk altijd voorbeelden van mensen die een hele leven hebben gerookt, en vervolgens geen slokdarm- of longkanker krijgen. Desalniettemin zijn er vele onderzoeken gedaan naar de gevaren van roken en de relatie die het heeft tot het krijgen van kanker. De conclusie is dat er wel degelijk een causaal verband lijkt te bestaan.

Zonnebaden

Zeker nu de zomer in aantocht dus, willen mensen graag genieten van het mooie weer. Vooral vrouwen zijn snel geneigd om de kans te pakken om wat bij te bruinen. Sterker nog, ook in de winter zoeken vrouwen regelmatig de zonnestudio’s op. Helaas is uit diverse studies gebleken dat de uv-straling die afkomstig is van direct zonlicht en kunstmatig zonlicht, zoals bij een zonnebank, de kans verhoogd op het ontwikkelen van huidkanker. Daarom adviseren wij je om niet langer dan een half uur per dag te zonnebaden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden