Zorg only

Hoe voorkom ik haaruitval langs de haarlijn?

Geplaatst op

Zowel mannen als vrouwen hebben last van haaruitval langs de haarlijn als gevolg van genetische oorzaken, veroudering en zelfs slechte haarverzorging praktijken. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten behandelen bij een haarkliniek. Maar in veel gevallen kun je zelf stappen ondernemen om je hoofdhuid beter te verzorgen en verdere schade aan je dunner wordende haarlijn te voorkomen. Lees de tips in deze blog.

Gebruik een milde shampoo

Was je haar met een milde shampoo om de haargroei te stimuleren. Als je je zorgen maakt over wat dunner wordend haar langs je haarlijn, was je haar dan niet elke dag. Het wassen van het haar belast het haar en de follikels en kan het dunner worden versnellen. Je hoeft je haar slechts 2 à 3 keer per week te wassen. Als je je haar wast, doe dat dan langzaam met zachte bewegingen om te voorkomen dat je haren uitscheuren. 

Vermijd hitte

Gebruik geen hitte om je haar te drogen of te stijlen. Föhns, krultangen en stijltangen kunnen je haar echt beschadigen. Het gebruik van deze hulpmiddelen kan ook druk uitoefenen op de wortels van je haar, en beide zaken kunnen leiden tot verdere breuk en haarverlies. Als je toch hitte moet gebruiken om je haar te drogen of te stijlen, let dan op de temperatuur van de producten die je gebruikt. Mensen hebben de neiging om de warmte op de maximale temperatuur te zetten terwijl de meeste mensen maar ongeveer 140-160 °C nodig hebben voor het gewenste resultaat.

Vermijd strakke kapsels

Kapsels zoals vlechten, strakke knotten en zelfs eenvoudige paardenstaarten kunnen druk uitoefenen op je haarlijn. Dit kan er dan weer toe leiden dat je haarlijn veel sneller dunner wordt dan normaal het geval zou zijn. Als je lang haar hebt, houd je haar dan het grootste deel van de dag naar beneden om de hoeveelheid druk die op je follikels wordt uitgeoefend te verminderen. Als je je haar toch moet vastbinden, zijn er manieren om de druk te minimaliseren. Houd een paardenstaart, knot of vlecht zo los mogelijk. Paardenstaarten en knotjes die onder de hoogte van je oren worden vastgebonden, zetten minder spanning op je haarwortels dan hoge stijlen doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden