Zorg only

Hoe zorg je voor een brandveilige onderneming?

Geplaatst op

Het is belangrijk om je onderneming brandveilig te houden. Daarom geven wij een aantal tips hiervoor. De volgende onderwerpen komen aan bod: brandbare materialen, elektriciteit check, investeren in de brandveiligheid, een brandplan en een AED. 

Brandbare materialen in kaart

Rondslingerende pallets of afvalcontainers buiten het gebouw zijn gevaarlijk met zicht op brandstichting. Zorg er dan ook voor dat deze zoveel mogelijk worden opgeruimd. Maar kijk ook eens binnen in het gebouw goed rond. Laat bijvoorbeeld niet oude papieren maar overal rondslingeren, maar zorg ervoor dat deze opgeruimd worden aan het einde van de dag.

Check de elektriciteit

Veel branden in bedrijfspanden ontstaan door beschadigd apparatuur of onveilige elektriciteitsbedrading. Het is daarom ook wel eens noodzakelijk om deze na te laten kijken door een erkend installateur. Let er ook op dat alle apparaten aan het einde van de werkdag uit worden gezet. Het is ook belangrijk dat de stekker van apparaten die niet worden gebruikt, uit het stopcontact wordt gehaald. 

Investeer in brandveiligheid

Door bijvoorbeeld rookmelders zijn rond plussers aan te schaffen kun je voorkomen dat er om brand ontstaat binnen jouw gebouw. Je zijn natuurlijk nog veel meer verschillende maatregelen voor die je kunt treffen. Door deze maatregel kan er tijdig worden ingegrepen en blijft de schade beperkt. Bovendien geeft de medewerkers de kans om op tijd uit het gebouw te kunnen komen. 

Brandplan

Maak een brandplan, daarim stel je vast wat iedereen precies moet doen wanneer er een brand uitbreekt. Maak een of meerdere medewerkers verantwoordelijk voor deze procedures en zorg natuurlijk dat ze regelmatig geoefend worden. Op deze manier weet iedereen waar ze aan toe zijn. 

AED

Wanneer er een brand uitbreekt kunnen er heel veel dingen gebeuren. Het is daarom ook verstandig om te denken aan om een AED kopen. Dit is een apparaat, dat het hart van slachtoffers van een hartstilstand met behulp van elektroshocks weer op gang kan brengen. In de eerste paar minuten na een hartstilstand is er sprake van een hartritmestoornis, het hart staat dus nog niet stil, maar beweegt in een ongecoördineerd ritme. Daarom wordt het bloed niet rondgepompt. Een AED zorgt er dus voor dat het hart weer gaat kloppen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden