Zorg only

Is sushi gezond?

Geplaatst op

Is sushi goed voor je, en welke soorten zijn het gezondst? In dit artikel werpen we een blik op dit Japanse hoofdgerecht. Wil je na het lezen van dit artikel graag genieten van een heerlijke en gezonde portie sushi? Bestel dan snel sushi bij Sushistation in Dordrecht.

Wat zijn de voordelen van het eten van sushi?

Een portie van de California sushi roll (6 stuks) levert doorgaans:

  • 225 calorieën
  • 9 gram eiwit
  • 7 gram vet
  • 38g koolhydraten

Sushi kan een gezonde keuze zijn, maar het hangt af van de soort die je bestelt. Vette vis zoals zalm en tonijn bevatten omega-3, wat een essentieel vetzuur is. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan om 1-2 porties vette vis per week te eten, dus sushi kan een heerlijke manier zijn om deze doelen te bereiken.

Veelgebruikte groenten zijn komkommer, aubergine en avocado. Aubergines zijn een goede bron van vezels, vitamine B1 en B6, en kalium. Avocado’s zijn een uitstekende bron van enkelvoudig onverzadigd vet en vitamine E.

Zeewier wordt ook gebruikt in sushi, zowel in de vorm van gedroogde vellen die om de rijst worden gewikkeld (nori) als in salades (wakame). Zeewier bevat veel vezels en eiwitten en is een goede bron van mineralen, waaronder jodium, ijzer, zink en vitamine B12. Lees meer in onze gids over de gezondheidsvoordelen van zeewier.

Hoe maak ik een gezonde sushi bestelling?

  • Beperk rijst een beetje en kies ook voor de verse vis en sashimi-achtige gerechten, of die in zeewier gewikkeld zijn.
  • Voeg wat misosoep en edamame bonen toe voor extra gezondheidsvoordelen.
  • Doe niet te gek met de sojasaus en neem niet al te veel gefrituurde gerechten of gerechten met veel mayonaise.
  • Let op je porties. Het is heel makkelijk om te denken dat je niet veel eet als je sushi in hapklare stukjes eet, maar de calorieën en het zoutgehalte kunnen snel oplopen als je te veel eet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden