Zorg only

Je tong poetsen?

Geplaatst op

Als het goed is poets je netjes minimaal 2x per dag je tanden. Al helemaal top is het wanneer je vervolgens ook tussen je tanden schoonmaakt door middel van flosdraad, tandenstokers of ragers. Toch is het reinigen van de mond daarna nog niet afgelopen. We raden je namelijk aan om ook je tong te poetsen. Weten waarom dat zo is? Lees dan snel verder.

Waarom je je tong moet poetsen

Je tong heeft een erg ruw oppervlak. In die kleine papillen (bultjes) kunnen bacteriën zich erg goed nestelen. Doordat bacteriën het een erg fijne plek vinden, hebben de bacteriën zich binnen no time verdubbeld. Wanneer deze bacteriën erg lang op de tong blijven liggen, kun je nare gevolgen krijgen, zoals een erg slechte adem. 

Hoe reinig je je tong? 

De tong kan op verschillende manieren worden gereinigd. Zo kun je hier de speciaal ontwikkelde tongschrappers voor gebruiken. Met de tongschraper schraap je het vuil vanaf het achterste deel van je tong naar voren. Hiermee schraap je de bacteriën als het ware weg. Zorg er daarna wel goed voor dat je de tongschraper zelf ook reinigt. 

Heb je geen tongschraper? Je koopt ze voor slechts een paar euro bij de drogist. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je tong te poetsen met je tandenborstel. Doe wat tandpasta op je tong en begin ook hier achteraan de tong. Vergeet ook niet om de beweging af en toe te veranderen (bijvoorbeeld van zij naar zij te poetsen). Sommige handtandenborstels hebben aan de achterkant van de borstel een speciale tongborstel. 

Hoe vaak moet je je tong poetsen?

Het reinigen van de tong moet net zoals het poetsen van je tanden een gewoonte worden. Doe het daarom altijd als je ook je tanden gaat poetsen. Dit is meestal in de ochtend en voordat je gaat slapen. Je mag je tong, indien gewenst, ook vaker dan 2x per dag poetsen. 

Laat je gebit professioneel reinigen

Naast dat je zelf goed aan de slag gaat met het reinigen van je gebit en je tong, raden we ook aan 2x per jaar op controleafspraak bij de tandarts te komen. Ook het professioneel laten reinigen van je gebit door de mondhygiënisten bij bijvoorbeeld Tandarts Rotterdam is van belang. Zo houd je je gebit pas echt gezond! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden