De letselschade claimen waar je aan lijdt of geleden hebt, is zeker een nobel streven. Je recht halen is erg belangrijk. Dat kun je helemaal alleen doen, maar het kan ook prima heel goed in samenwerking met iemand. Laten we zeggen, een expert op het gebied van het recht. En ja, de letselschadeadvocaat is dan de eerste die in gedachten springt. Je kunt zelfs het hele probleem aan hem overlaten. Lees er meer over en laat je inspireren. 

Een probleem uitbesteden

Soms is het beter om taken uit te besteden, met name als het dingen zijn die totaal niet te maken hebben met je expertise. In het geval van een probleem in termen van letselschade is het al helemaal belangrijk dat je zorgt dat er een expert aan je zijde staat. Deze komt in de gedaante van een letselschadeadvocaat of jurist op dit terrein. Het is belangrijk om te weten wanneer je welke specifieke expert nodig hebt. 

  • Letselschadeadvocaat: wanneer de tegenpartij geen schuld erkent kun je hem of haar voor het gerecht dagen. Dit is dan ook de taak van een advocaat. Een jurist heeft wat dit betreft geen mogelijkheden.
  • Letselschadejurist: deze juridische expert werkt meestal voor een letselschadebureau. Een dergelijk bureau werkt buiten het gerechtelijke traject. Het gaat er hier dus om dat een tegenpartij wel degelijk schuld bekent, omdat het evident is dat hem of haar het ongeluk te verwijten valt. Een letselschadebureau analyseert altijd eerst een casus en kijkt of er redelijkerwijs te verwachten is dat een tegenpartij schuld erkent. Dan gaan ze aan het werk. Dit doen ze op basis van no cure, no pay, wat zoveel inhoudt als, geen oplossing, geen betaling. Je hoeft dus niets te betalen als je geen schadevergoeding toegewezen krijgt. In de schadevergoeding zitten de juridische kosten ingecalculeerd. Dit maakt dat je ook niet hoeft te betalen als je de schadevergoeding wel krijgt. Een win-winsituatie dus. 

Conclusie

Het is dus nogal situatie afhankelijk of je voor een advocaat dient te gaan of voor een jurist kunt gaan. Wil je trouwens nog meer lezen over interessante onderwerpen, dan raden we je aan om ook de andere blogs op onze site te lezen. We posten ze met grote regelmaat. Veel leesplezier.