Zorg only

Mesotherapie bij haaruitval: veelgestelde vragen

Geplaatst op

Mesotherapie is een techniek die gebruik maakt van injecties van vitaminen, enzymen, hormonen en plantenextracten om de huid te verjongen en aan te spannen, en overtollig vet te verwijderen. De techniek maakt gebruik van zeer fijne naalden om een reeks injecties in de middelste laag (mesoderm) van de huid te geven. Het idee achter mesotherapie is dat het onderliggende problemen, zoals een slechte doorbloeding en ontstekingen die huidbeschadiging veroorzaken, corrigeert. In dit blog behandelen we veelgestelde vragen over mesotherapie.

Er bestaat geen standaardformule voor de stoffen die in de mesotherapie worden geïnjecteerd. Artsen gebruiken veel verschillende oplossingen, waaronder:

  • geneesmiddelen op recept zoals vasodilatoren en antibiotica
  • hormonen zoals calcitonine en thyroxine
  • enzymen zoals collagenase en hyaluronidase
  • plantenextracten
  • vitaminen en mineralen
Wat kost mesotherapie?

De kosten van mesotherapie zijn afhankelijk van het soort behandeling dat je krijgt en het aantal sessies dat je nodig heeft. In het algemeen kost een enkele sessie tussen de 150 en 200 euro. Omdat mesotherapie cosmetisch en niet medisch noodzakelijk is, dekken verzekeringsmaatschappijen meestal niet de kosten.

Hoe bereid je je voor op een mesotherapie behandeling?

Je zal de arts van tevoren ontmoeten om te weten te komen wat je kunt verwachten. Misschien moet je aspirine en andere pijnstillende medicijnen een week voor de procedure vermijden. Deze pijnstillers kunnen je risico op bloedingen en blauwe plekken tijdens de mesotherapie verhogen.

Hoe ziet een mesotherapie behandeling eruit?

Tijdens elke sessie kunt je al dan niet verdoofd medicijn op je huid laten aanbrengen. je krijgt een reeks injecties met een speciale korte naald. De naald kan worden bevestigd aan een mechanisch pistool om veel injecties op een rij te geven.
De injecties kunnen op verschillende diepten worden toegediend – van 1 tot 4 millimeter in je huid – afhankelijk van de conditie die je hebt behandeld. je arts kan de naald onder een hoek in je huid plaatsen, of met zijn pols zeer snel met de naald vegen tijdens het injecteren. Elke injectie kan slechts een kleine druppel van de oplossing in je huid plaatsen.
Je hebt waarschijnlijk meerdere mesotherapiesessies nodig om het gewenste effect te krijgen. je moet verwachten dat je 3 tot 15 keer terugkeert naar de dokter. In het begin krijgt je de injecties om de 7 tot 10 dagen. Als je huid begint te verbeteren, worden de behandelingen één keer per twee weken of één keer per maand uitgerekt.

Hoe effectief is mesotherapie?

Het is moeilijk te zeggen of mesotherapie werkt, omdat er zoveel verschillende ingrediënten en methoden worden gebruikt in de behandeling. Indien je het door een medisch specialist laat uitvoeren, heb je de meeste kans op dat de procedure effectief is.

Hoe verschilt mesotherapie van liposuctie?

Mesotherapie wordt beschouwd als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie voor het verwijderen van ongewenst vet.
Liposuctie verwijdert permanent vet uit gebieden zoals je maag, dijen en rug. Cosmetische chirurgen voeren deze procedure uit door het plaatsen van een dunne plastic buis door middel van kleine incisies in je huid, en vervolgens zuigen uit het vet met behulp van een chirurgisch vacuüm. Liposuctie wordt gedaan terwijl je onder narcose bent.
Hoewel liposuctie wordt beschouwd als effectief bij het permanent verwijderen van vet, kan herstel tot zes weken duren. Het heeft ook risico’s zoals zenuw- en bloedvatbeschadiging, onregelmatige huidcontouren, brandwonden en infecties. Liposuctie is daarnaast ook duurder dan mesotherapie.
Mesotherapie is niet zo’n invasieve procedure als liposuctie. Er zijn geen insnijdingen. Het is echter mogelijk dat je 10 sessies of meer nodig hebt om de gewenste resultaten te krijgen.
Injectielipolyse is een andere niet-invasieve behandeling die vergelijkbaar is met mesotherapie. De termen “mesotherapie” en “injectielipolyse” worden vaak als synoniem gebruikt, hoewel ze iets anders zijn.
Tijdens de injectielipolyse injecteert je arts fosfatidylcholine en desoxycholaat in de vetlaag onder de huid om het vet te breken. Zoals met mesotherapie, is er zeer weinig bewijsmateriaal om de werken van de injectielipolyse te tonen.

Kan mesotherapie worden gebruikt bij haaruitval?

Naast de behandeling van rimpels en het verwijderen van ongewenst vet, wordt mesotherapie ook gebruikt om haaruitval door alopecia te behandelen. De behandeling injecteert natuurlijke plantenextracten, vitaminen of medicijnen zoals finasteride en minoxidil in het hoofd.
Mesotherapie tegen haaruitval heeft de volgende voordelen:

– corrigeert hormonale onevenwichtigheden in en rond de haarfollikel
– levert voedingsstoffen aan het haar
– verbetert de bloedcirculatie

Gerelateerde berichten

Wat is het verschil tussen cellulitis en lipoedeem?

Om de verschillen tussen lipoedeem en cellulitis uit te kunnen leggen is het noodzakelijk om eerst de beide termen uit te leggen. In dit blog leggen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden