Zorg only

Mondkapjes bestellen online: enkele aandachtspunten

Geplaatst op

Het is niet vreemd dat je overal mondkapjes bestellen kunt. Webwinkels, particulieren, drogisten en andere verkopers bieden ze in grote getalen aan. In Nederland is het momenteel verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar. Je koopt ze snel en gemakkelijk online, vanuit een plaats die je zelf uitkiest en op een tijdstip dat je zelf bepaalt. Besluit je je bestelling via het internet te plaatsen, let dan op de volgende aandachtspunten.

Welke mondkapjes ga je bestellen?

Als je online mondkapjes gaat bestellen dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten. Er zijn wegwerp mondkapjes, die je na elk gebruik direct bij het restafval doet, en stoffen mondkapjes. Deze laatste soort kun je wassen en opnieuw gebruiken. Het is belangrijk om even goed stil te staan bij deze keuze. Wegwerp mondkapjes zijn handig, maar eigenlijk alleen verstandig als je niet zo vaak het openbaar vervoer in stapt. Stoffen mondkapjes kun je hergebruiken, maar je moet ze na elk gebruik wassen en goed opbergen. Dit is een uitstekende optie als je regelmatig gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

Stel, je reist elke dag met het openbaar vervoer, naar je werk en terug naar huis. Dan heb je dus elke week 10 mondkapjes nodig. Zou je een pak wegwerp mondkapjes bestellen met 20 stuks, dan ben je daar dus na 2 weken doorheen. Kies je ervoor om stoffen mondkapjes te bestellen, dan moet je de hoeveelheid nemen waarmee je altijd schone mondkapjes ter beschikking hebt. Hoe vaak was je, hoe lang duurt het voordat ze drogen. Per week moet je 10 schone mondkapjes tot je beschikking hebben.

Mondkapjes bestellen: kies voor kwaliteit

Er zijn veel particulieren die stoffen mondkapjes zelf maken en verkopen. En een groot aantal daarvan levert goed werk. Je kunt dan bijvoorbeeld mondkapjes bestellen met het logo van je favoriete band, met een mooi patroon, met een gek plaatje, noem maar op. Het is dan wel belangrijk dat je kwaliteit goed in de gaten houdt. Een zelfgemaakt niet medisch mondkapje moet minimaal twee lagen stof bevatten en moet ook de juiste afmetingen hebben. Controleer dit van tevoren. Je kunt beter geen mondkapjes bestellen waarover je twijfelt of die een uitzonderlijk lage prijs hebben.

Niet medische mondkapjes beschermen jou niet

De reden waarom iedereen in het openbaar vervoer minimaal niet medische mondkapjes moet dragen, is omdat deze mondkapjes bedoeld zijn om het overdragen van het virus tegen te gaan. Door mondkapjes te bestellen en deze te dragen zorg je ervoor dat jij het virus niet aan iemand anders geeft, bijvoorbeeld omdat je het hebt en je wist het niet. Als iedereen een mondkapje gebruikt, kan niemand het virus overdragen en zijn jullie dus veilig.

Mondkapjes bestellen met je gezonde verstand

Als je gewoon je gezonde verstand gebruikt en voor kwalitatieve mondkapjes kiest, dan zit je eigenlijk altijd goed. Je kunt ook stoffen mondkapjes bestellen en een aantal wegwerp mondkapjes erbij nemen, zodat je altijd een paar achter de hand hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden