Zorg only

Op zoek naar een urn?

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar een bijzondere urn? Is er iemand in jouw naaste omgeving overleden? Bij crematie worden de overblijfselen van de overledene gecremeerd. Hierdoor blijft er as over wat voor verschillende bestemmingen gebruikt kan worden. Zo kan de as uitgestrooid worden over een bijzondere bestemming. Ook kan ervoor worden gekozen om de as te bewaren in een urn. Deze urn kan op iedere plek worden geplaatst, waardoor er een bijzonder plekje gekozen kan worden.

Wanneer iemand overlijdt, zijn er vaak meerdere mensen in de naaste omgeving die behoefte hebben aan een aandenken van de overledene. Door middel van assieraden wordt een kleine hoeveelheid as verwerkt in een sieraad. Deze sieraden zijn voor dit doeleinde gemaakt, waardoor er een klein compartiment is om de as in te bewaren. Het voordeel hiervan is dat de as gemakkelijk verdeeld kan worden over verschillende familieleden. Zo draagt iedere persoon een stukje van de dierbare bij zich.

Voor welk materiaal urn kan je kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte urn, zijn er vele verschillende stijlen en modellen waaruit je kunt kiezen. Je wilt natuurlijk een urn kiezen met het juiste karakter die past bij jouw dierbare. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende materialen, zoals een glazen urn, een keramische urn  of een urn gemaakt van brons of porselein. De urnen zijn voorzien van prachtige patronen die zelfs met de hand bewerkt kunnen zijn door kunstenaars. Of kies voor een stijlvolle urn die is afgewerkt met een nette glanslak. De urnen zijn een mooi aandenken waarmee je de overledene eer aandoet.

Waar let je op bij het selecteren van een urn?

Er is veel verschil in de verschillende soorten urnen. De grootte, prijs en stijl zijn enkele factoren die van invloed zijn op het maken van de perfecte keuze. Zo kan je voor een bescheiden urn kiezen die gemakkelijk overal te plaatsen is. Deze mini urnen nemen niet veel ruimte in, waardoor je ze bijvoorbeeld in een net kastje kan plaatsen. Andere urnen zijn van groter formaat en kunnen bijvoorbeeld ook buiten geplaatst worden. Ideaal voor een urnenmuur die zich buiten bevindt. Let hierbij wel op het soort materiaal waarvan de urn gebruikt wordt. Met name brons en porselein zijn zeer geschikt om buiten te staan. Zo blijft de urn in goede conditie onder elke weerstoestand.

Andere manieren om as te verwerken

Wanneer je op zoek bent naar andere manieren om de as van de overledene te bewaren, dan kan je er ook voor kiezen om de as in een assieraad te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een asring. Een ring is een geliefd sieraad omdat het erg makkelijk te dragen is. Een ring past in elke setting en hoef je in principe niet af te doen. Draag je liever geen ringen? Met een ashanger en ketting bewaar je het as van je dierbare dicht bij je hart. Op deze manier is hij of zij toch nog dicht bij jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden