Zorg only

Recente ontwikkelingen in de wereld van orthodontie

Geplaatst op

Beugels zijn populairder dan ooit. Mensen zijn massaal overtuigd van de voordelen van een beugel en een mooi gebit. Hoewel er vroeger nog meer tegenstand was vanwege het uiterlijk van de beugels, denk aan de grote buitenboordbeugels,  is dat tegenwoordig een stuk minder. Dit komt voor een deel door de ontwikkelingen van de beugels. De orthodontie staat namelijk zeker niet stil. Er worden continu nieuwe technieken ontwikkeld om het ongemak van beugels te verminderen en het resultaat van beugels te verbeteren. In deze blog kijken we naar een aantal van deze recente ontwikkelingen.

Invisalign beugels

Een van de belangrijkste, of in ieder geval meest (on)zichtbare ontwikkelingen op het gebied van orthodontie is die van de Invisalign beugel. Vroeger moest je nog de kenmerkende metalen blokjes en draadjes in je mond hebben voor maanden, wat voor veel mensen een obstakel was. Zeker in de tienerjaren waarin veel kinderen eigenlijk een beugel nodig hebben was dit een klein drama. Gelukkig is daar nu Invisalign. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze beugels vrijwel onzichtbaar in je mond. Daarnaast kun je ze eenvoudig tijdelijk zelf verwijderen voor korte periodes. Dit helpt vooral tijdens het reinigen van je mond.

iTero scanners

Een ontwikkeling die vooral het maken van beugels eenvoudiger maakt is die van de iTero scanner. Met dit apparaat kunnen orthodontisten digitaal een model van je hele gebit maken. Zodoende is een simpele scan genoeg om een accuraat beeld de krijgen van de situatie. Voor de patiënten is dit ook prettig omdat ze niet meer hoeven te ‘happen’ bij het aanmeten van een beugel. Daarnaast is dit over het algemeen accurater, waardoor het zorgt voor beter passende beugels.

Damon brackets

Normaal gesproken worden de draadjes met een elastiek op hun plek in de brackets gehouden. Deze elastiekjes zijn minder stabiel, waardoor er wrijving ontstaat. Dat draagt uiteraard niet bij aan het verloop en comfort van de behandeling. Damon brackets bevatten kleine klepjes om de draden op hun plek te houden. Dit is een prettigere manier om de draden op hun plek te houden. Daarnaast zijn ze steviger en eenvoudig schoon te maken.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden