Groningen is een geweldige stad om te studeren. Er is veel om te zien en te beleven. Het is wel belangrijk dat je een aantal dingen goed regelt voordat je je in het uitgaansleven stort. In deze blog combineren we twee dingen: praktische tips en uitgaansplezieradvies. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren. Tandarts Groningen helpt je graag je gebit schoon te houden.

Medische zaken

Het is belangrijk om niet te lang te wachten om de medische zaken te regelen, zoals de dokter en de tandarts. Natuurlijk kan het verleidelijk zijn om het uit te stellen, want er zijn veel andere dingen die je moet regelen. Wanneer je het voor je verhuizing regelt zul je daar veel profijt van hebben en het zorgt voor een stuk rust, die je heel goed gebruiken wanneer je aan het studeren bent, tussen het feesten door. In Groningen heb je uiterst goede medische voorzieningen: het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum. Ze liggen vlaak naast het centrum en zijn eenvoudig bereikbaar.

Partytips

Je gaat niet voor niet in Groningen studeren, want je hebt gehoord dat het een bijzondere stad is. Een plek waar je echt goed uit kan gaan en dat zonder sluitingstijd! Daarom kun je niet wachten de stad in te gaan. Enkele leuke plekken waar je kunt feesten tot de vroege ochtend:

  • The Warhol (alternatief)
  • EM2 (alternatief)
  • De Drie Gezusters (pop)
  • De Prins (club)
  • De Gym (techno)

Het zijn stuk voor stuk plekken waar je voor een specifieke muziekstijl heen kunt gaan om te genieten.

Cultuur

Natuurlijk valt muziek ook onder de kunsten, maar het gros van de mensen denkt toch aan andere zaken bij het woord ‘kunst’, zoals beeldenkunst, theater, film en literatuur. In Groningen kun je ook met deze kunsten goed uit de voeten. Er zijn twee bioscopen, een stadschouwburg, diverse podia voor literatuur en dans.

Conclusie

De studententijd in Groningen is een bijzondere tijd en het is verstandig om de praktische zaken van te voren te regelen voordat het studentenleven zich volledig ontvouwt en je het vergeet.

Meer lezen?

Wil je meer weten, ontdekken en er ook wat van opsteken? Lees dan even rond op onze site en check onze blogs.