Rugcentrum Hilversum bestaat uit een team aan rug specialisten ofwel rug experts. Waar één chiropractor uitblinkt in het corrigeren van een blokkade in bijvoorbeeld de wervelkolom, daar kan een fysiotherapeut uiterst effectief zoeken naar een instabiliteit en daar passende technieken dan wel oefeningen voor bedenken. Ons rugcentrum is modern en uniek. Met name de combinatie van disciplines zijn uniek. Mede hierdoor behandelen we een aantal honderd rugklachten per week en komen uit het hele land mensen met rugpijn en nekpijn.

Team van verschillende specialisten

De kracht van de behandeling ligt vaak niet bij één specialist. Na bijna 15 jaar werkervaring en samenwerking met andere disciplines weet je op een gegeven moment waar ieders specialisme ligt. De ene keer is de fysiotherapie de beste optie voor een klacht de andere keer werkt chiropractie beter. Uiteraard bevooroordeeld: Op het gebied van mobiliteit en pijnvermindering denk ik dat een chiropractor voor rug- nekklachten de eerste keuze is. Échter op het gebied van stabiliteit en oefeningen en houdingsadviezen kunnen fysiotherapeuten en oefentherapeuten beter aanvulling bieden. Zo heb ik persoonlijk ook mijn praktijk ingedeeld en gelukkig kiezen ook meer chiropractoren voor een dergelijke samenwerkende rol om de patiënttevredenheid te optimaliseren.

Innovatie belangrijk drijfveer voor het rugcentrum

Is innovatie gaaf? Jazeker! In principe veranderen de type klachten en aandoeningen niet, maar wij innoveren wel. Zo is een rug klacht uit de 19e eeuw niet anders dan een de rug klacht van vandaag de dag. Maar dankzij de moderne technieken kunnen we steeds beter begrijpen wat een rug klacht is en kunnen wij nog effectiever behandelen. Simpelweg zou dit moeten betekenen dat wij steeds effectiever zijn in het behandelen van rug- nekklachten. Bovenstaande apparaten heb ik in de praktijk: de patiënten hebben hier veel baat bij. Innoveren brengt verbetering! Ik kijk nu al uit naar de volgende innovaties!

Kortom de rug specialist werkt in Hilversum

Heeft u rugpijn of nekpijn? Onze rug experts kunnen u helpen de klacht effectief aan te pakken. Met elkaar bereik je meer. Innovatie helpt ons een handje maar een team ervaren deskundigen bij elkaar kunnen rugklachten en nekklachteneffectief aanpakken.