Zorg only

Steunzolen helpen je van je pijn af

Geplaatst op

Steunzolen zijn extra solen die je in je schoen doet waardoor je houding wordt gecorrigeerd. Merk je dat je last hebt van je voeten, van je kuiten of je rug, dan kan dat veroorzaakt worden door de stand van je voeten als je loopt. Is deze niet correct, dan probeert je lichaam dat te compenseren en dat veroorzaakt spanning op bepaalde plekken. Je lichaam is dan constant aan het zoeken naar de juiste houding. Steunzolen lossen dat op. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste zool uitkiest voor jouw specifieke houding. En gelukkig is dat vrij gemakkelijk zelf te meten.

Maatwerk steunzolen of kant-en-klaar

Je kunt je steunzolen op maat laten maken. Dat is voor ernstige problemen de beste optie. Tegelijkertijd is het ook de meest kostbare optie en betaal je honderden euro’s per jaar voor een set goede zolen. Een andere optie die je hebt is om het kant-en-klare assortiment steunzolen te bekijken. Je bespaart dan geld, maar moet wel zeker zijn dat je de juiste zool aanschaft voor jouw type voet. Lukt je dat, dan zal je merken dat je klachten verminderen. Een goede steunzool gaat ongeveer een jaar mee.

Doe de test

Het soort steunzool dat je nodig hebt wordt bepaald door je voetstand. Je voetstand meet je door je voeten nat te maken en er daarna mee op een vel papier te gaan staan. Als het goed is zie je dan je eigen voetafdruk. Bij een normale voet zie je dan een afdruk waarbij alleen de voetholte niet zichtbaar is. Wijkt je afdruk daarvan af, dan heb je mogelijk een van de volgende voettypen.

●        Holvoet: holvoeten herken je doordat de middenvoet geen contact heeft gehad met de grond. De voet heeft een hoge wreef en je ziet alleen een afdruk van de bal van de voet en de hak. Heb jij dit type voet, dan zijn de typische klachten rugpijn, nekklachten en hoofdpijn.

●        Platvoet: zie je aan je voetafdruk dat je voet bijna volledig de grond heeft aangeraakt, dan heb je waarschijnlijk platvoeten. Deze herken je aan een afwezigheid van de voetholte.

●        Doorgezakte voorvoet: een laatste voetsoort die lichamelijke klachten op kan leveren is de doorgezakte voorvoet of spreidvoet. Doordat er meer druk op de voorvoet komt zijn de tenen gespreid en is de voorvoet breder. Dat zie je ook in de voetafdruk. Mensen met dit type voet hebben vaak last van eelt, likdoorns, blaren en een scherpe brandende pijn in de bal van de voet.

Kies voor kwalitatieve steunzolen

Door voor kwalitatieve steunzolen te kiezen kunnen veel van deze problemen worden opgelost. Beoordeel van tevoren goed waar je problemen vandaan komen en kies zo de steunzolen die passen bij het soort voet dat je hebt. Kom je er niet uit, vraag dan een specialist om hulp. Je zult snel merken dat een goede steunzool echt een uitkomst biedt en dat je snel weer huppelend door het leven gaat. Kijk ook voor meer hulpmiddelen op www.podobrace.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden