Thuiswerken wordt steeds belangrijker en populairder. Hierbij is het vanzelfsprekend dat je thuis achter je bureau of eettafel gaat zitten om te werken, maar er komt veel meer bij kijken. Zit je bijvoorbeeld goed en beweeg je voldoende? Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden om je vitale werkomgeving te doen verbeteren? Om je hier een goed beeld van te geven hebben we aan de hand van Buro Vitaal een aantal tips opgesomd die jij kunt toepassen om deze in de praktijk toe te passen.

Zorg voor een instelbaar bureau

Als je een bureau wilt aanschaffen, is het aan te raden om te kijken naar een instelbaar bureau. De reden hiervoor is dat je deze op verschillende hoogtes kunt instellen. Als je besluit om voor een zit-sta bureau te kiezen, kun je het bureau zelfs zodanig instellen dat je ook staand kan werken. In het kader van een vitale werkomgeving heeft Buro Vitaal aangegeven dat dit zeker een handige toevoeging is. Benieuwd naar de voordelen? Lees ze online!

Ga regelmatig een rondje lopen

Een tweede tip is om niet continue te gaan werken, maar ook tussendoor een rondje te gaan lopen. Door een rondje te gaan lopen kun jij ervoor zorgen dat je spieren weer bewogen worden en dat je even tot rust kan komen. Daarnaast hebben diverse onderzoeken aangetoond dat het nemen van een frisse neus ervoor zorgt dat jij jezelf beter kan concentreren. Ben jij benieuwd hiernaar? Raadpleeg dan direct de mogelijkheden zodat jij deze kunt toepassen.

Een ergonomische bureaustoel

Tot slot is het volgens Buro Vitaal ook aan te raden om te kijken naar een ergonomische bureaustoel. Het hebben van een goede bureaustoel is immers het begin van een goede houding waardoor het zeker aan te raden is om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden. Mocht je dit niet doen, dan kan het voorkomen dat je rugklachten krijgt en dat wil je natuurlijk vermijden. Benieuwd waar je op moet letten als je een dergelijke ergonomische bureaustoel wilt gaan aanschaffen? Raadpleeg dan het internet voor een compleet overzicht hiervan.