Zorg only

Waar is een kniebrace voor?

Geplaatst op

Een kniebrace staat bekend als ondersteuning voor mensen die pijn hebben in de knie, of worden gebruikt om een dergelijke blessure te voorkomen. Braces zijn vaak gemaakt van metaal, schuim, kunststof, elastisch materiaal en riemen. Ze komen in vele maten, kleuren en designs voor. Sommige medisch specialisten raden een kniebrace aan, terwijl anderen hem afraden. Er is nog geen wetenschappelijke overeenstemming over of de brace werkelijk een voordeel biedt bij herstel of het voorkomen van blessures. Maar als je er toch over nadenkt om een kniebrace te nemen voor ondersteuning, dan kan deze blog je helpen met het begrijpen hoe een brace werkt. We gaan verschillende soorten braces bespreken en kijken naar de voordelen.

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een brace?

Er zijn tal van zaken waar je aan moet denken bij het kiezen van brance, zoals:

·        Functionele braces

Deze braces zijn gemaakt om knieën te ondersteunen die in het verleden geblesseerd zijn geweest. Ze worden vaak gebruikt door atleten die een grote blessure hebben gehad en hier misschien in zouden kunnen terugvallen als ze niet voorzichtig doen. Deze braces stabiliseren en controleren bewegingen om zo blessures te minimaliseren.

·        Braces om te herstellen

Deze worden vaak gebruikt meteen na een blessure of een operatie en worden een aantal weken gedragen om de knie te stabiliseren. Een brace laten kleine hoeveelheden beweging toe, zodat de knie kan herstellen.  

·        Kniesokken

Deze zijn technisch gezien geen braces, maar wel de meest gebruikte manier van knieondersteuning. Kniesokken zijn ontworpen om compressie rond het kniegewricht mogelijk te maken. Dit helpt in de algehele ondersteuning van de knie en het controleert pijn en zwellingen.

Hoe kom ik aan een kniebrace?

Als je al met je dokter hebt gepraat over je knieproblemen zal hij mogelijk een brace aanraden. Simpele kniesokken zijn beschikbaar in apotheken. Voor kniebraces refereren we je naar mijnbrace.nl. Hier vind je een breed assortiment aan kniebraces, maar ook enkel-, pols-, elleboog-, schouder- en rugbraces. Succes met het zoeken naar de juiste brace!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden