Voor verschillende zaken is een medische keuring handig en soms zelfs verplicht. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van officiële documenten of voor het aangaan van een contract. In deze blog werpen we hier een licht op. Kijk snel verder en zie hoe een medische keuring jou kan helpen.

Hoe kom ik aan een medische keuring?

Er zijn verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in medische keuringen. Het is wel belangrijk om de juiste aan te spreken, want er zitten ook malafide partijen tussen. Een expert op dit gebied is via Google te vinden met behulp van de reviews en sterren. Dan weet je vrij zeker dat je een goede partij aan de haak slaat.

Waar is een medische keuring voor nodig?

Er zijn vele gevallen waarbij een keuring belangrijk is, zoals bij het aanvragen van een bewijs. Zeker als je ouder dan 75 jaar bent, dan is het zelfs verplicht. Ook in de volgende gevallen is het nodig:

  • Bij het uitoefenen van een sport
  • Om als expat in het buitenland aan de slag te gaan
  • Bepalen of je geschikt bent om te werken of niet
  • Bij de adoptie van een kind (dat je gezond genoeg bent)
  • Als je een verzekering wilt afsluiten is er soms een medische keuring nodig
  • Een gezondheidsverklaring

 Er zijn dus genoeg redenen op te noemen om een medische keuring aan te vragen.

Wat houdt een medische keuring in?

Bij sommige medische keuringen wordt er naar een specifiek deel van je lichaam gekeken, bijvoorbeeld de ogen, wanneer het gaat om bijvoorbeeld beroepen waarbij zicht een buitengewone rol speelt. Andere keuringen zijn bijvoorbeeld van top tot teen. Deze laatste keuring wordt vaak gedaan in relatie tot beroepen waar lichamelijke conditie uiterst belangrijk is, zoals in de luchtvaart. Het hangt van je specifieke doel af, wat voor keuring het gaat worden.

Conclusie

Wat je doel ook zijn mag, er past een medische keuring bij. Is je doel een rijbewijs afsluiten na je 75ste , dan moet je een keuring laten doen. Ook bij een adoptie is dit het geval. Keuringen kunnen per doel  verschillen.