Zorg only

Waarom is een BHV en EHBO cursus belangrijk?

Geplaatst op

Niemand wil het, maar soms gebeuren er ongelukken. Dan is het belangrijk dat er mensen zijn die een goede opleiding hebben gehad en weten hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen. BHV en EHBO cursussen zijn dan erg belangrijk. Kijk snel met ons mee en laat je informeren.

Wat is een BHV cursus?

Tijdens een BHV cursus leer je hoe je het beste in bepaalde situaties kunt handelen. Het gaat hier om een praktijkgedeelte, maar ook om theorie. Want als je weet waarom je dingen moet doen, zullen ze ook logischer zijn. Deze kennis maakt je tot een geschikte bedrijfshulpverlener. Het is volgens de Arbowet verplicht om als werkgever de nodige maatregelen te nemen om de bedrijfsveiligheid op pijl te houden. Het is slim om experts deze te laten checken. Zij kunnen bepaalde punten verbeteren, de BHV’ers opleiden en wegwijs maken door het woud van veiligheid en regels. Het is belangrijk dat elk halfjaar een opfriscursus plaatsvindt. Je leert tijdens de cursus:

  • Mensen in de stabiele zijligging leggen
  • Reanimatie
  • Eerste hulp bij vergiftiging en brandwonden
  • Blustechnieken
  • Brandbestrijding

Wat is een EHBO cursus?

Als je een EHBO cursus hebt gevolgd, dan weet je hoe je mensen moet helpen. Eerste hulp is erg belangrijk namelijk omdat het veel grotere problemen kan voorkomen. Je leert hoe je mensen met ernstige psychische storingen moet helpen, maar ook bloedingen kunnen met EHBO worden afgebonden waarmee zo erger kan worden voorkomen.

Hoelang duren BHV en EHBO cursus?

De cursussen duren een dag en kunnen herhaald worden om de kennis en kunde op peil te houden. Je bent er dus niet veel tijd aan kwijt. Dat laatste is als werkgever ook bijzonder voordelig.

Waarom zijn deze cursussen belangrijk?

Vroeger was de veiligheid van het personeel helemaal niet belangrijk. We praten dan over het einde van de negentiende en eerste deel van de twintigste eeuw. Natuurlijk zijn er door de jaren heen allerlei emancipatiegolven geweest, waardoor de arbeiders / werknemers in Nederland het nu veel beter hebben, zeker op het gebied van veiligheid.

Is er een cursus op locatie?

Het mooiste is wanneer een cursus op de werkvloer gegeven wordt, want het gaat immers om de veiligheid in het bedrijf waar de medewerkers werken. Zo houd je het in de vertrouwde omgeving en kun je direct de praktische cursus op de feitelijke situatie in het bedrijf toesnijden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden