Zorg only

Wat is CBD-olie en hoe verschilt dit van wietolie?

Geplaatst op

In deze blog nemen we je mee door de wereld die Cannabis heeft. Een plant die al duizenden jaren door mensen vanwege uiteenlopende redenen gebruikt wordt. Een daarvan zijn we allemaal bekend mee zij het in een direct of indirect vorm. Lees snel verder. 

Weed

Wanneer je in Amsterdam loopt kun je er niet omheen. Coffeeshops zijn trekpleisters voor toeristen en vaste klanten om te relaxen met een joint of muffins gemaakt van cannabis. Was Amsterdam vroeger het centrum van vrijheid als het om het gebruik van cannabis gaat, nu moet de stad deze rol afstaan aan verschillende landen waar cannabisgebruik voor recreationele doeleinden gelegaliseerd is. In de staat Colorado is het zelfs toegestaan om thuis een kweek voor eigen gebruik op te zetten. Ze noemen de staat dan ook niet voor niets het Silicon Valley voor weed. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen CBD-olie en weed? 

Het verschil tussen CBD- en THC-olie

In de CBD-olie zit weinig THC (0,2 %) en daarom mag deze vrij verkocht worden. De THC-olie, of ook wel wietolie genoemd, bevat daarentegen wel THC, daar wordt je high van. Deze stof valt onder de Opiumwet en daarom is het niet vrij verkrijgbaar bij de drogist. In andere landen, zoals Amerika, is het wel vrij verkrijgbaar (in sommige staten). Cannabinoïden zijn de basis voor de beide oliën en het zijn juist deze moleculen waar mensen op grond van hun cannabinoïdereceptoren gevoelig voor zijn. Er moet nog veel onderzoek naar gedaan worden, maar er komt steeds meer informatie beschikbaar waaruit blijkt dat er een heilzame werking uitgaat van deze cannabinoïden. Zo beschermen ze de hersencellen in het geval van een epileptische aanval en gaan ze spasmen tegen. Daarmee zijn ze een uitstekend alternatief voor zware medicijnen. Laat je informeren door een expert op dit gebied: www.whennaturecalls.nl aan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden