Wanneer een van je nagels er dikker uitziet dan normaal, geel of zelfs afbrokkelt heb je vaak last van een kalk-l of schimmelnagel. Een kalknagel behandeling kan hier prima tegen helpen. En er zijn verschillende kalknagel behandeling mogelijk om problemen te voorkomen of te bestrijden, zowel mildere als wat strengere opties.

De behandeling in gaan

Een schimmelnagel kan erg besmettelijk zijn, maar is zeker niet gevaarlijk. Er zijn verschillende kalknagel behandeling mogelijk om het tegen te gaan. Als je nog in de beginnende fase zit is het slim om ze kort en plat te houden zodat wanneer je er een zalf op smeert of bepaalde oliën zoals tea tree of tijm om de bacteriën te doden. Wat ook nog zou kunnen is om een antischimmel pillenkuur te doen als kalknagel behandeling om de schimmel tegen te gaan. Een andere optie is ook om het te laseren zodat je de schimmels in één keer onschadelijk maakt. Wat wel belangrijk is na zo’n behandeling is dat je je nagels bijhoudt en blijft verzorgen. Soms kun je er niks aan doen, want kalknagels kunnen ook ontstaan door het gebruik van bepaalde medicatie zoals corticosteroïden. Of door aandoeningen zoals eczeem of longaandoeningen. Soms kun je er dus vrij weinig aan doen.

Wat kun je wel doen?

Toch zijn er wel een paar factoren waaraan je kunt denken om geen kalknagel behandeling meer te hoeven doen. Je kunt je voeten al enorm helpen door bijvoorbeeld ze goed te laten luchten. Door vaak je schoenen uit te doen als je niet buiten bent, kunnen ze extra ademen. Het is ook belangrijk om altijd katoenen sokken te dragen die ook doorademen en deze dagelijks te vervangen zodat je voeten niet vochtig blijven. Ook als je uit de douche stapt, droog je voeten helemaal voordat je weer sokken aandoet. Door vocht ontstaan namelijk snel kalknagels en je wilt natuurlijk het liefst niet weer een kalknagel behandeling. Ook kleine verwondingen kunnen kalknagels veroorzaken of harde stoten, dit is niet prettig maar hier kun je vaak weinig aan doen. Het kan erg beschamend zijn om een schimmelnagel te hebben, maar er hebben meer mensen last van dan je denkt.