Zorg only

Wat is podotherapie eigenlijk?

Geplaatst op

Wanneer je problemen met je voeten hebt, dan is de kans groot dat er allerlei problemen zich ontwikkelen in je lichaam. Denk daarbij aan je knieën, heupen of rug. Dit kan vaak voorkomen worden door voettherapie of ook wel podotherapie genoemd. In deze blog vertellen we over de voordelen van deze vorm van therapie.

Waarvoor is podotherapie?

Er zijn een aantal redelijk vaak voorkomende aandoeningen die goed met podotherapie te behandelen zijn. Denk hierbij aan eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels of hamertenen. Ook kunnen er klachten spelen zoals reuma, hernia of een diabetische voet. Voetklachten kunnen zeer divers zijn. Daarbij is het persoonsafhankelijk hoe de klachten een verdere negatieve invloed op het lichaam hebben. Wanneer je vermoed je voeten niet goed hun ‘werk doen’, dan is het slim om een afspraak met de huisarts te maken. Hij of zij kan je dan doorverwijzen naar de juiste podotherapeut.

Wordt podotherapie vergoed door de verzekering?

In de meeste gevallen zit podotherapie helaas niet in het basisverzekeringspakket. Dat wil niet zeggen dat de therapiesessies niet vergoed worden. Er zijn namelijk aanvullende verzekeringen mogelijk die het wel vergoeden. Zoek dit eerst uit en kijk wat de criteria zijn.

Welke ervaringen hebben mensen met podotherapie?

Podotherapie is voor veel mensen een echte zegen geweest. De klachten die ze hadden gingen maar niet weg en ze wisten niet meer wat ze moesten doen, totdat ze deze vorm van therapie probeerden. Daardoor ging er een wereld voor ze open:

“Ik liep slecht door mijn hamertenen, die er bovendien lelijk uitzagen. Gelukkig kwam ik via via terecht bij een uitstekende therapeut. Sinds die tijd ben ik weer vrolijk loop ik weer honderd uit. Dat was voor die tijd echt niet mogelijk. De podotherapie heeft me goed geholpen.” (Anna)

“De reuma in mijn voet deed zeer en daarom kon ik maar moeilijk lopen. Geen goed idee om daarmee thuis te blijven zitten, zo vond ik. Daarom ging ik rondvragen en kwam uit bij de podotherapie. Die therapiesessies zijn wat je noemt een ‘life changer’ geweest voor mij.” (Bob)

Conclusie

We hebben er geen invloed op: het is mogelijk dat je een probleem met je voeten krijgt. Gelukkig is er een therapie die volledig gericht is op het verbeteren van de ‘functionaliteit’ van je voeten. De podotherapie helpt mensen weer in beweging, letterlijk en figuurlijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden