Zorg only

Wat je kunt doen aan een slechte adem

Geplaatst op

Het is gemakkelijk om je adem te verbeteren en tegelijkertijd je tanden en tandvlees gezond te houden. Probeer deze eenvoudige manieren om je mond fris en schoon te laten aanvoelen én ruiken.

Poets en flos vaker

Plak, de kleverige ophoping op je tanden, verzamelt bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Voedsel dat achterblijft tussen de tanden en kiezen draagt ook bij aan het probleem.

Poets je tanden minstens twee keer per dag en flos minstens één keer per dag. Als je je zorgen maakt over je adem, doe beide dan iets vaker. Maar niet te veel. Als je te hard poetst, kunt je je tanden verslijten, waardoor ze gevoelig zijn voor bederf.

Spoel je mond

Naast het verfrissen van je adem, zorgt mondwater voor extra bescherming door bacteriën te verwijderen. Een frisse mintsmaak kan je een fris gevoel geven, maar zorg ervoor dat het mondwater dat je kiest de bacteriën die een slechte adem veroorzaken doodt. En dus niet alleen de geur maskeert. Spoel dagelijks met een goed mondwater en help een slechte adem voorkomen.

Schraap je tong

De laag met bacteriën die normaal gesproken op je tong wordt gevormd kan een gastheer zijn voor stinkende bacteriën. Om ze te verwijderen, poets je je tong zachtjes met je tandenborstel.

Als je tandenborstel te groot is om de achterkant van je tong comfortabel te bereiken, probeer dan een schraper. Ze zijn speciaal ontworpen om een gelijkmatige druk uit te oefenen op het oppervlak van de tong. Dit verwijdert bacteriën, voedselresten en dode cellen die door het poetsen alleen niet kunnen worden verwijderd.

Vermijd voedsel dat een slechte adem veroorzaakt

Uien en knoflook zijn grote boosdoeners. Zelfs als je je tanden poetst helpt dit vaak niet om je adem weer fris te krijgen na het eten hiervan. Hieronder nog enkele voedingsmiddelen die je  beter kunt laten staan als je eend date hebt:

  • Bier
  • Koolzuurhoudende dranken
  • Vruchtensap
  • Meloen
  • Paprika
  • Prei
  • Producten met veel suiker of sorbitol

Je tandarts kan je persoonlijk advies geven om een slechte adem tegen te gaan. Maak een afspraak bij tandartspraktijk Amsterdam voor een deskundig advies voor een fris en gezond gebit.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden