Zorg only

Wat te doen bij letselschade?

Geplaatst op

Wanneer je slachtoffer bent van een ongeluk en letselschade hebt, is het van belang dat je direct 112 belt. De ambulance kan gelijk controleren of er wat mis is en dit allemaal noteren. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat alles veilig is en dat je voertuigen verplaatst en andere weggebruikers de doorgang geeft. Het is van belang dat je jezelf medisch laat onderzoeken door een arts. Wanneer er iets mankeert, kun je de andere partij aansprakelijk stellen voor de kosten. De arts moet vastleggen wat je mankeert en je kunt dit eventueel later gebruiken als bewijs. Wanneer je een schadevergoeding wilt, is het van belang dat je genoeg bewijs verzamelt. Je moet kunnen aantonen hoe het ongeluk plaatsvond en welke schade door het ongeluk ontstond.

Maak foto’s

Foto’s zijn belangrijk bewijs bij het letselschade onderzoek en hoe meer foto’s hoe beter. Maak foto’s van de ongevalsplek, verkeersborden, schade aan je voertuig, goederen en kleding. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je foto’s maakt van je verwondingen en letsel. Je wilt ook direct de getuigen benaderen die naast het ongeluk staan, want getuigen geven vaak de doorslag in een rechtszaak. Schrijf de namen en de contactgegevens op van de getuigen, zodat deze later bereikt kunnen worden. Je kunt ook al vragen om een verklaring en dit eventueel vastleggen met je mobiel. Het ongeluk zit dan natuurlijk nog vers in het hoofd van de getuige en zo kan de getuigen een goede verklaring geven.

Letselschade advocaat

Wanneer je een schadevergoeding wilt van een andere partij en deze aansprakelijk stelt, is het van belang om een letselschade advocaat in te schakelen. Een letselschade advocaat heeft veel expertise op het gebied van letselschade en weet precies wat er moet gebeuren. De letselschade advocaat kan al het bewijs goed doornemen en controleren wat de kansen zijn. Vaak geeft de letselschade advocaat juridisch advies en kan eventueel helpen bij het opstellen en onderbouwen van de schadebedragen. Samen wordt er gekeken naar grondig bewijs en wordt dit voorgelegd bij de rechter voor de aanspraak. In de meeste gevallen kost dit weinig geld en dat komt doordat de aansprakelijke partij het moet vergoeden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden