Zorg only

Wat te doen met je vintage horloge als je op leeftijd bent?

Geplaatst op

Een horloge van een high-end merk zoals Rolex is een prima investering voor later. De horloges zijn waardevast en dat maakt ze een interessant object om aan te schaffen. Zo’n horloge is in de toekomst prima door te geven aan een van je kinderen of kleinkinderen. Natuurlijk kun je hem ook verkopen en het geld kun je ook aan je kinderen en kleinkinderen geven. Misschien heb je de toekomst wel minder te besteden en wil je het bedrag dat je voor je horloge krijg gebruiken voor persoonlijke zorg / een hulp, et cetera. Dan is het mogelijk om je horloge als vintage horloge van de hand te doen. 

Iets wat je doorgeeft

Natuurlijk is het niet altijd nodig om je horloge te verkopen. Dit is echter wel mogelijk bij Gassan.com. Dit is een Amsterdamse juwelier die een collectie van meerdere vintage horloges heeft.

Natuurlijk kun je ook de andere route bewandelen en het horloge aan een kind of kleinkind geven. Een vintage horloge is iets dat zeker zijn waarde zal behouden. Dit laatste gebeurt eerder bij zeer waardevolle horloges als die van Rolex. Door de superieure bouwkwaliteit zal het horloge de tand des tijds zeker doorstaan. Natuurlijk moet je zelf wel voorzichtig met het ding zijn en er goed voor zorgen. Een juwelier als Gassan in Amsterdam kan je daar zeker over adviseren. 

Zeldzame horloges

Helemaal mooi wordt het wanneer je vintage horloge een zeer zeldzaam exemplaar is. Dan ligt de prijs doorgaans hoger. Dan kun jezelfs in sommige gevallen het sieraad beter laten veilen. Op die manier kunnen verschillende verzamelaars tegen elkaar opbieden en de prijs opdrijven. Dat is een gunstige ontwikkeling. Vintage is populair vanwege de zeldzaamheid en de nostalgische waarde die er aan de objecten (in dit geval dus een horloge) ´vast zit´. 

Vond je dit een leuke blog? Op onze site vind je nog meer blogs waarin we onderwerpen over de zorg behandelen en hoe je met dingen om kunt gaan als je ouder bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden