In de wereld van de cosmetische industrie zijn er tal van behandelingen die niet-operatief zijn. Dit betekent dat je er niet voor onder narcose of het mes hoeft. Erg fijn om te weten dat je ook dingen kunnen doen voor je uiterlijk op cosmetisch gebied waarbij je niet te maken krijgen met een lange hersteltijd. In deze blog nemen we de zogenaamde injectables met je door. Wat zijn dit en wat doen ze? Lees snel verder om te ontdekken hoe dit zit? 

Wat zijn injectable? 

Er bestaan een aantal behandelingen die vallen onder de injectables. Wanneer je er in een cosmetische kliniek om vraagt, dan zullen de artsen daar weten te vertellen dat het gaat om behandelingen die niet-operatief zijn en zeer de moeite waard als het gaat om de resultaten. Daarnaast is er praktisch geen hersteltijd, dus goed te combineren met een druk leven, zoals veel mensen dit in onze samenleving leiden. Injectables worden met een klein naaldje in de huid gebracht en hebben verschillende uitwerkingen die het uiterlijk verbeteren wanneer de behandelingen uitgevoerd worden door een expert. 

Fillers en Botox

Bekende injectables zijn Fillers en Botox. Om maar even met de eerste te beginnen, bij deze behandeling wordt er een lichaamseigen zuur op bepaalde plekken ingebracht, vooral in het gezicht. Deze stof heeft als eigenschap dat het vocht aantrekt. Zo kunnen bijvoorbeeld wallen behandeld worden. Volumeverlies is een veel genoemd probleem dat heel goed met een filler  behandeling opgelost kan worden. 

Daarnaast is er Botox. Een toxine die door een bacterie gemaakt wordt en de spieren minder actief laat worden in gezicht wanneer deze stof daar ingebracht wordt. Botox moet met mate gebruikt worden, maar een cosmetisch arts weet precies wat de juiste hoeveelheid is om een bepaald effect te bewerken. De gezichtshuid kan uitrusten omdat de spieren eronder minder actief zijn. Zo kunnen rimpels en kraaienpootjes wegtrekken.