Veel mensen vragen zich af welke cosmetische behandelingen ze bij een tandarts kunnen laten doen. Het kan zijn dat zij zich ergeren aan hun tanden en daarom een aanpassing willen laten doen. Gelukkig heeft de esthetische tandarts alles in huis om je te helpen met dit soort problemen. Lees snel verder om je voordeel met deze opties te kunnen doen.

Facings

Het is heel eenvoudig om met facings je tanden te corrigeren qua kleur en vorm. Er zijn genoeg mensen die zich op deze punten storen aan hun gebit, en of het nou helemaal terecht is of niet, doet dan eigenlijk niet ter zake; er zijn oplossingen voor en daar kun je gebruik van maken. Facings zijn schildjes die voor je tanden geplaatst worden en ze zijn op maat gemaakt. Ze bestaan uit composiet of porselein. Het voordeel van het eerste materiaal is dat het bijzonder snel te plaatsen is en het voordeel van het tweede is dat het langer mooi blijft in vergelijking met het eerste.

Bleekbehandeling

Het is mogelijk om je tanden te laten bleken bij de tandarts. Dit gaat heel eenvoudig met speciale bleekgel. Hierin zit een bepaalde hoeveelheid peroxide die ervoor zorgt dat je tanden witter worden. Je kunt kiezen hoe wit je tanden zullen worden en we raden je dan ook aan om niet voor de allerwitste optie te gaan, omdat dit er onnatuurlijk uitziet.

Implantaten

Wanneer je een aantal tanden of kiezen missen is het mogelijk om implantaten in je kaak te laten zetten. Een implantaat is een schroefje dat in je kaak geboord wordt en na drie maanden stevig vastgegroeid zit. Daarna kun je er een kunsttand of -kies op laten zetten. Zo heb je weer een volle smile, dat willen we toch allemaal wel! Implantaten zijn duur en de behandeling is specialistisch, dus zoek altijd naar een gedegen tandarts met veel ervaring en ga nooit voor een prijsvechter.

Conclusie

Er zijn meerdere cosmetische behandelingen die je kunt laten doen bij de tandarts. We noemen deze dentale expert dan ook wel de esthetische tandarts. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en is er ook veel meer aandacht voor esthetische problemen met je gebit. We raden je hiervoor tandarts oisterwijk aan.