Zorg only

Wil je je glimlach verbeteren? Gebruik deze 4 methoden

Geplaatst op

Wil je graag je glimlach verbeteren? Dit kan op veel verschillende manieren! Neem contact op met jouw tandheelkundig specialist/tandarts voor de volgende behandelingen:

Tanden lijmen

Lijmen is een procedure waarbij een tandkleurige hars wordt aangebracht en gehard met een speciaal licht, waardoor het materiaal uiteindelijk aan de tand wordt “gehecht” om de glimlach van een persoon te verbeteren. Een van de gemakkelijkste en goedkoopste cosmetische tandheelkundige ingrepen is het aanbrengen van een fineer die de gebitselementen kan repareren, gaten kan dichten, de vorm van de tanden kan veranderen of als cosmetisch alternatief voor zilveren amalgaamvullingen kan worden gebruikt.

Kronen

Een kroon is een tandvormige “kap” die over een zwakke of beschadigde tand wordt geplaatst om zijn vorm, grootte, sterkte of uiterlijk te verbeteren. De meeste kronen gaan vijf tot 15 jaar mee en kunnen worden gemaakt van metaal, porselein dat is versmolten tot metaal, hars of keramiek. Voordat een kroon wordt geplaatst, wordt de bestaande tand naar beneden gevijld; daarna wordt de kroon er overheen gekleefd, waardoor de tand volledig wordt ingekit.

Geëmailleerd vormen

Het vormen van het glazuur is een snel en pijnloos proces van het vormen van natuurlijke tanden om hun uiterlijk te verbeteren. Het wordt over het algemeen gebruikt om kleine onvolkomenheden te corrigeren, zoals oneffenheden in de tanden en kiezen. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar. Het vormen van het glazuur wordt vaak gecombineerd met het bleken, fineer of lijmen.

Orthodontie (beugel)

Een beugel kan scheve of verkeerd uitgelijnde tanden corrigeren en kan de gezondheid en het uiterlijk van iemands glimlach verbeteren — volwassen of kind. Een beugel werkt door na verloop van tijd een constante druk uit te oefenen om de tanden langzaam in lijn te brengen. Naarmate de tanden bewegen, verandert het gat in het kaakbeen waarin de tand vast zit, van vorm naarmate er druk wordt uitgeoefend.

Gerelateerde berichten

Hoe het wordt uitgevoerd: wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd (op advies van je tandarts in amstelveen) tijdens 2 of meer behandelingen. Een wortelkanaalbehandeling...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden