Zorg only

Zorg verlenen op de werkvloer

Geplaatst op

Elk bedrijf moet een of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst hebben. Dit zijn medewerkers die een bepaalde functie vervullen, maar die ook een certificaat behaald hebben voor bedrijfshulpverlener. Ze spelen een belangrijke rol wanneer er een ongeval plaats zou vinden op de werkvloer. In deze blog nemen we met jou door wat zo’n zorgverlener doet. 

Hoe word ik een bedrijfshulpverlener? 

Als je een bedrijfshulpverlener zou willen worden, dan is een bhv cursus de eerste stap die genomen moet worden. Je kunt het aangeven bij je werkgever dat je de cursus wil doen. Deze opleiding duurt maximaal een dag en zorgt ervoor dat jij precies weet wat je moet doen als er een ongeval op de bedrijfsvloer zich voordoet. Tijdens de cursus leer je hoe je eerste hulp moet verlenen. Ook wordt duidelijk gemaakt hoe je een beginnende brand het beste kunt blussen. Wanneer het nodig is om een pand te ontruimen, dan helpen de bedrijfshulpverleners met het evacueren van de mensen. Het is een zeer waardevolle toevoeging aan de verzameling vaardigheden die je hebt. Ook is het goed om te weten dat een certificaat voor bedrijfshulpverlener binnen alle bedrijven geldig is.

Eerste hulp geven is erg belangrijk 

Wanneer er zich een calamiteit voor zou doen op de werkvloer, is het erg belangrijk dat er direct eerste hulp gegeven kan worden. Er kunnen zich ongelukken voordoen waarbij een medewerker bijvoorbeeld een been breekt of onwel wordt; je kunt het zo gek niet bedenken of het kan voorkomen. Een bedrijfshulpverlener leert verschillende technieken, bijvoorbeeld mond-op-mondbeademing, om iemand zo snel mogelijk te helpen. Dit kan levens redden, want het duurt doorgaans even voordat er een ambulance bij het bedrijfspand verschijnt. De bedrijfshulpverlener speelt dus een essentiële rol als het gaat over de veiligheid binnen een bedrijf. 

Vind jij het interessant om meerdere blogs over zorg onderwerpen te lezen, dan raden we je zeker aan om ook even verder te kijken op de site, want er staan nog veel meer blogs op die je kunt lezen. Hou onze site zeker in de gaten, want we posten met grote frequentie nieuwe blogs op onze site. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden