Zorg only

Zorgverzekering aanpassen voor wintersport?

Geplaatst op

In september begint de herfst alweer en dat betekent dat ook de winter voor de deur staat. Vele Nederlanders reizen dan weer af naar de wintersportgebieden, maar dat doen we niet altijd met de juiste voorbereiding. De polisvoorwaarden van onder meer de zorgverzekering moeten hier op aangepast worden. Veel verzekeraars zien wintersport namelijk als een sport met veel risico’s op letsel. Met de tips uit dit artikel helpen we je om goed voorbereid op wintersport te gaan.

Wat dekt mijn zorgverzekering?

Zorgverzekeringen vergoeden de kosten van medische behandelingen die nodig zijn na een skiongeluk of blessure vanuit de basisverzekering. De vergoeding die uitgekeerd wordt heeft echter wel een maximum, namelijk de kosten van dezelfde behandeling in Nederland. Kost de behandeling meer in het land waar je behandeld bent? Dan moet je het verschil in de kosten ten opzichte van Nederland uit eigen zak betalen. Een basisverzekering is dus niet voldoende als je geen risico wilt lopen tijdens de wintersport. Gipsvluchten worden bijvoorbeeld ook niet door de basisverzekering vergoed als er geen medische noodzaak is.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering kun je de zorgverzekering uitbreiden met buitenlanddekking, zodat je verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Bepaalde aanvullende polissen vergoeden namelijk het verschil in de kosten van een medische behandeling in het wintersportland. De eventuele hogere kosten van een behandeling in het vakantieland worden dan dus wel vergoed.

Aanvullende reisverzekering

Naast een aanvullende zorgverzekering kun je ook kiezen voor een aanvullende reisverzekering, waar je de gaten van de basisverzekering mee opvult. Net als bij een aanvullende reisverzekering wordt het verschil in de kosten van een medische behandeling in het buitenland dan vergoed. Aan de vergoeding hangt echter wel vaak een maximum bedrag. Daarnaast bieden reisverzekeringen meer voordelen, omdat ze vergoedingen uitkeren bij onder meer verlies of diefstal van spullen.

Je verzekeringspas

Als je op wintersport gaat of op een andere vakantie, neem dan altijd je verzekeringspas mee. Mocht je medische hulp nodig hebben in een ziekenhuis of een kliniek, dan beschikken ze altijd over je verzekeringsgegevens. Zorgverleners in het buitenland weten door de pas dat je verzekerd bent voor medische kosten en dat scheelt een hoop administratie met de declaraties. Bovendien heb je het telefoonnummer van de alarmcentrale dan altijd bij de hand.

 Onze tips voor een zorgeloze wintersport

  1. Sluit een aanvullende zorg- of reisverzekering af als je op wintersport gaat, zodat extra kosten van bepaalde behandelingen in het buitenland ook vergoed worden.
  2. Neem je verzekeringspas altijd mee, ook op de piste.
  3. Met de auto op wintersport? Denk dan ook aan een pechhulp onderweg door heel Europa.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden