Zorg only

De kelder waterdicht maken is gezonder wonen!

Geplaatst op

Als je woning wat ouder is of wanneer je aanpassingen gedaan hebt aan je woning of tuin, dan kan het zijn dat je kelder vatbaarder is voor lekkage. Dit brengt onder andere allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. In deze blog nemen we met je door waarom het belangrijk is dat je een lekkende kelder aanpakt. Lees snel verder om je voordeel te doen met onze tips. 

Hoge energiekosten

Een lek in de kelder betekent vaak ook dat er warmte verdwijnt. De muren isoleren niet goed. Dit kan een verhoging van de energiekosten met zich mee brengen.

Je gezondheid

Het is natuurlijk erg belangrijk om gezond te zijn, maar wanneer de kelder lekt, dan gebeurt er iets wat je gezondheid kan ondermijnen. Denk bijvoorbeeld aan de vorming van schimmels. Zwarte schimmel is bijvoorbeeld een groot probleem in huizen waar vochtproblemen zijn. Deze schimmel kan dodelijk zijn.

Verlies van opslagruimte

Een kelder die vochtig is of waar zelfs een laagje water in staat, dit komt vaker voor dan je denkt, is niet meer geschikt om huisraad in op te slaan. Op deze manier verlies je dus kostbare opslagruimte.

Oorzaken van een lekke kelder

Er zijn tal van zaken die ervoor kunnen zorgen dat je kelder last heeft van vochtproblemen. Het kan zo zijn dat het een hele tijd hard geregend heeft en dat er daardoor een hoge grondwaterstand is. Wanneer er dan constructiefouten zijn in je kelder, het voegwerk slecht is, de wanden poreus zijn, er scheuren in de kelder zitten of een verbinding tussen de vloer en wand niet meer goed is, dan krijgt vocht een kans om binnen te dringen. Ook wanneer het riool vernieuwd is, kan het zo zijn dat regenwater niet meer op de oude manier afgevoerd wordt en soms gewoon in de grond blijft zitten. Wanneer je kelder dan lek is, dan komt dit water in je woning terecht. 

Wat kun je zelf doen aan een vochtige kelder?

Eigenlijk is het heel eenvoudig om vochtproblemen in de kelder te verhelpen. Ten eerste is het dan erg slim om te ventileren, zo kan vocht weg en blijft het niet in de kelder hangen. In een vochtige kelder kan zwam ontstaan, dit is weer bijzonder slecht voor je gezondheid, de vloeren van je woning en de muren. Daarnaast kun je een gespecialiseerd bedrijf in de arm nemen, zij kunnen je kelder waterdicht maken.

Gerelateerde berichten

3 voordelen van een traagschuim matras

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’60 voor vliegtuigstoelen van NASA. Tegenwoordig is traagschuim vaak te vinden in alledaagse...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden