Na een jaartje ouder te zijn geworden, willen veel mensen graag een verjonging. De een gaat op reis om zichzelf te herontdekken, de ander zoekt het in alternatieve therapie├źn. Weer een ander zoekt een jonge vriend of vriendin, terwijl zijn of haar buurman kijkt wat de medische wetenschap in de aanbieding heeft. In deze blog vertellen we je wat een ooglidcorrectie is en of je hem vergoed krijgt. Lees snel verder.

Verschillende correcties

Grof weg kunnen we verschil aanbrengen tussen twee ooglidcorrecties:

  • Boven
  • Onder

Wat is het effect van deze correcties? We nemen het hieronder met je door.

Jonger ogen

Simpel gezegd zie je er ouder uit wanneer je oogleden een beetje gaan hangen. Dat is natuurlijk ook logisch, want na zoveel jaar zwaartekracht is dit een natuurlijk verschijnsel. Maar je kunt er dus iets aan laten doen, want accepteren hoef je het niet. Het komt trouwens niet bij alle mensen in sterke mate voor. Vroegtijdig zulke oogleden krijgen is voor sommige mensen een probleem en daarom gaan ze ervoor om er iets aan te laten doen met een ooglidcorrectie voor het bovenste ooglid. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het onderste ooglid? Nou een correctie van het onderste ooglid is gericht op de verwijdering van wallen, die je een vermoeide en oudere uitstraling geven. Deze ingreep is vaak esthetisch gemotiveerd, in ieder geval heeft deze vaak geen medische noodzaak zoals dit wel met een bovenste ooglidcorrectie het geval is. Omdat deze oogleden op de ogen kunnen drukken en vermoeidheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken. De medische noodzaak van deze laatste correctie maakt dat verzekeraars ze wel willen vergoeden en de eerste niet. Het is goed om je verzekering te raadplegen om te kijken wat hun regels zijn op dit gebied.

Kies je kliniek met zorg

Ook op het gebied van de zorg zijn er helaas beunhazen en oplichters actief. Daarom willen we je graag een aantal ervaringsdeskundigen tips geven, waarmee je de kliniek kunt selecteren waar je de ooglidcorrectie laat doen:

  • Kies een erkende arts
  • Lees recensies over de kliniek
  • Een art moet de behandeling zelf doen, niet zijn assistenten
  • Ga niet voor de goedkoopste aanbieder (ergens wordt op bezuinigd)
  • Bezoek de kliniek en kijk naar de staat van het pand

Waarom laat je het doen?

Het is goed om vast te stellen waarom je een behandeling wil laten doen? Is het om onzekerheid weg te laten halen? Is het misschien dat je al meerdere schoonheidsbehandelingen hebt laten doen en dit onzekere gevoel gaat niet weg? Misschien is het dan beter om andere hulp te zoeken. Verder is het natuurlijk een persoonlijke zaak of je een behandeling laat doen en het is prima te verdedigen, want iedereen wil zich fris voelen en dit naar zijn omgeving uitstralen.

Meer ontdekken?

Op onze vind je meer zorg gerelateerde onderwerpen, zoals het wonder van fillers en info over veel voorkomende cosmetische behandelingen.