Zorg only

Tips voor optimale zorg

Geplaatst op

Zorg dragen voor mensen is in sommige situaties onvermijdelijk. In dit geval is het goed dat je hygiënisch te werk gaat. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we in dit artikel kort stilstaan bij een drietal tips die zorgen dat je zorg zo goed mogelijk toepast. Als je geen zorg draagt voor hygiëne kan het voorkomen dat ziektes en bestemmingen over worden gedragen en dit  wil je natuurlijk voorkomen. Neem daarom onderstaande tips serieus in overweging.

Handschoenen dragen

Als je actief bent in de zorg is het goed om handschoenen te dragen. Het is immers zo dat bepaalde bacteriën eenvoudig over te dragen zijn en door het dragen van handschoenen is dit te voorkomen. Zo weet je zeker dat je optimaal zult presteren waardoor je geen bacteriën zult overdragen op zieke en/of ouderen. Het advies hierbij is om te kiezen voor latex handschoenen. Naast de functionaliteit zitten deze handschoenen ook erg prettig waardoor deze type handschoen vaak aangeschaft wordt.

Afvalzakken weggooien

Van afvalzakken is bij iedere huishouding wel ter sprake. Als afvalzakken enorm lang blijven liggen kan dit leiden tot enorme stank en het rotten van bepaalde producten. Om deze reden is het goed om regelmatig afvalzakken weg te gooien zodat je niet met onnodige stank komt te zitten. Ben jij actief in de zorg? Check dan regelmatig afvalzakken zodat je niet onverhoopt met enorme stank komt te zitten waar je achteraf spijt van zult krijgen. Stank is immers iets wat je eenvoudig kan voorkomen.

Handen goed wassen

Als je in de zorg werkt of op het punt staat om iemand te gaan verzorgen is het van groot belang dat je altijd schone handen hebt. Vieze handen kan namelijk leiden tot het overbrengen van bacteriën wat je te allen tijde wilt voorkomen. Probeer daarom regelmatig je handen goed te wassen zodat je zeker weet dat je hygiënisch te werk gaat. Hierbij is het ook aan te raden om desinfectie zeep te gebruiken. Zo weet je zeker dat je er alles aan zult doen om hygiënisch te werk te gaan waarbij het amper mogelijk is om bacteriën over te brengen. 

Gerelateerde berichten

3 voordelen van een traagschuim matras

Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’60 voor vliegtuigstoelen van NASA. Tegenwoordig is traagschuim vaak te vinden in alledaagse...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden